Site icon NewsIT

Κόντρα Χρυσοχοϊδη-Διαμαντοπούλου

08.01.2010 | 15:47
Σύσκεψη στο υπ.Προστασίας του Πολίτη για την εγκληματικότητα. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σύσκεψη στο υπ.Προστασίας του Πολίτη για την εγκληματικότητα. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ενοχλημένος ο Μ. Χρυσοχοΐδης με την υπουργός Παιδείας για την εγκληματικότητα, η οποία ήταν το βασικό θέμα της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συνεργάτες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη δήλωσαν ότι «o υπουργός απαντά με πολιτική επί τω έργω και όχι με επιστολές».

 
Την Πέμπτη η βουλευτής Α’ Αθήνας και υπουργός Παιδείας απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, σε συνέχεια της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από το 2007, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο κέντρο της Αθήνας.
 
Η ‘Αννα Διαμαντοπούλου πρότεινε ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων υπό την αιγίδα του κ. Παμπούκη, καθώς και υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός συντονιστικού οργάνου υπό τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας.
Επίσης έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει ένα σχέδιο ιετούς δράσης, που θα αφορά όλους τους επιμέρους τομείς, π.χ. διαμονή μεταναστών, διακίνηση ναρκωτικών και ΟΚΑΝΑ, σχολική στέγη και παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών, πράσινο και βασικά έργα υποδομής.
 
«Η κατάσταση στην Αθήνα γίνεται εκρηκτική και αν δεν παρέμβουμε, θα δούμε φαινόμενα μαζικών συγκρούσεων» αναφέρει στην επιστολή της η υπουργός Παιδείας.
 
Τρεις βασικές αρχές για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας
Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ευρεία σύσκεψη για την εγκληματικότητα υπό τον Μ.Χρυσοχοΐδη. Η σύσκεψη ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί με την συμμετοχή της υφ.Υγείας Φώφης Γεννηματά, του νομάρχη Αθήνας Γιάννη Σγουρού και 42 δημάρχων της Αττικής.
 
Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός ενιαίου μετώπου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στα πλαίσια της νέας αντιεγκληματικής πολιτικής, που περιλαμβάνει την επαναφορά του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» και την λειτουργία αστυνομικών τμημάτων.
 

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είπε ότι το η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το τρίπτυχο: μηδενική ανοχή στην ανομία, ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές και στενή συνεργασία όλων των κοινωνικών φορέων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version