Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κοροναϊός: Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα στο Αττικόν

Κοροναϊός: Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα στο Αττικόν

Λήξη συναγερμού στο Αττικόν. Σχεδόν απύρετος ο 33χρονος Κινέζος που είχε χαρακτηριστεί ύποπτο κρούσμα για κοροναϊό. Τι είπε στους γιατρούς.

Αρνητικό για κοροναϊό είναι το δείγμα του 33χρονου Κινέζου ο οποίος προσήλθε οικειοθελώς σε ιδιωτικό νοσοκομείο με συμπτώματα ίωσης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Αττικό νοσοκομείο, στο κέντρο αναφοράς για τον κοροναϊό. Το κρούσμα κρίθηκε ύποπτο καθώς ο 33χρονος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα. Για το λόγο αυτό υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο είναι αρνητικό.

Το πρωί, πριν γίνει γνωστό ότι ο 33χρονος δεν έχει προσβληθεί από κοροναϊό, όταν οι γιατροί τον επισκέφτηκαν για να τον εξετάσουν, ο ασθενής δεν είχε υψηλό πυρετό. Η θερμοκρασία του ήταν κάτω του 38 και μάλιστα, αφού μιλάει ελληνικά, είπε στους γιατρούς ότι ένιωθε καλύτερα.

Μετά το αποτέλεσμα των εξετάσεων, ο 33χρονος Κινέζος θα μεταφερθεί σε κανονικό θάλαμο του νοσοκομείου Αττικόν και αν η υγεία του το επιτρέψει, μπορεί να πάρει και εξιτήριο.

Το χρονικό

Ο 33χρονος Κινέζος μεταφέρθηκε περίπου στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης (11.02.2020) στο νοσοκομείο Αττικόν, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό. Το γεγονός πως πρόσφατα είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Κίνα και τα συμπτώματα που είχε και μοιάζουν με εκείνα που προκαλεί ο κοροναϊός σήμαναν αμέσως συναγερμό.

Από τη στιγμή που έφτασε ο 33χρονος στο Αττικόν, μπήκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου, έλαβε δείγμα -κάτω από όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας- για να σταλεί σε εξουσιοδοτημένο εργαστήριο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΑ ΣΟΥΛΑΚΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις