Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κοροναϊός: Εξαντλημένες οι μάσκες ακόμα και στα χρωματοπωλεία

Κοροναϊός: Εξαντλημένες οι μάσκες ακόμα και στα χρωματοπωλεία

Την ώρα που οι χειρουργικές μάσκες συνεχίζουν να έχουν έλλειψη στα φαρμακεία, άρχισαν να… εξαντλούνται οι μάσκες και στα χρωματοπωλεία της Αθήνας!

Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει πανικό σε πολύ κόσμο, όπως λένε στο newsit.gr οι φαρμακοποιοί, αλλά και εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα. 
Καθημερινά, οι καταναλωτές εξοπλίζονται με αντισηπτικά και μωρομάντηλα, για τα οποία υπάρχει μεγάλη ζήτηση, όπως επίσης και για τρόφιμα μακράς διαρκείας (ρύζι, μακαρόνια κλπ.).   

Κορονοϊός: Χρήσιμες οδηγίες

Ανάμεσα στις οδηγίες που δίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον κορονοϊό είναι:

– Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.

– Όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.

– Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.

– Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο.

– Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή επικοινωνούμε με τον γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 210-5212054) και παραμένουμε σπίτι μας.

– Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.

– Πλένουμε τα χέρια μας όταν: μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.

– Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

Ρεπορτάζ: Στέργιος Σαμαρτζής

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις