Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Κορονοϊός: 250 νέα κρούσματα στην Αττική και… πολλαπλά «καμπανάκια» Μαγιορκίνη! video

κορονοϊός lockdown

Ζωντανά η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ενώ ο κορονοϊός επελαύνει στη χώρα με το εφιαλτικό ρεκόρ των 667 νέων μολύνσεων σε 24 ώρες! Τι είπε ο Μαγιορκίνης για τις ηλικιακές ομάδες. Οι επισημάνσεις Χαρδαλιά.

Όπως κάθε Τρίτη και Παρασκευή, έτσι και σήμερα, 20.10.2020, Γκίκας Μαγιορκίνης, Βασίλης Κοντοζαμάνης και Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνουν ζωντανά για το πώς “κινείται” ο κορονοϊός στην Ελλάδα.

Η Αττική βρίσκεται… ως συνήθως στο επίκεντρο, η Κοζάνη θυμίζουμε πως είναι η πρώτη “κόκκινη” περιοχή σε αυτό το δεύτερο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα σήμερα, ενώ η Θεσσαλονίκη είναι στα όρια. Όλα αυτά ενώ ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ενημερώσει πως σήμερα ο κορονοϊός “χτύπησε” με 667 νέα κρούσματα.

Click4more: Συναγερμός στη Λιβαδειά για εκκοκκιστήριο με 18 κρούσματα κορονοϊού!

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης πήρε αρχικά τον λόγο, αναφέροντας πως από τις 667 νέες μολύνσεις, οι 250 εντοπίστηκαν στην Αττική και οι 125 στην Θεσσαλονίκη. Με αναφορές στα επιδημιολογικά δεδομένα χωρών του εξωτερικού, αλλά και με στοιχεία για την Ελλάδα, ο καθηγητής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου!

Έως και 20% η “συμμετοχή” των νέων στην επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών. Αυτό είπε επίσης ο Γκίκας Μαγιορκίνης, δείχνοντας πως η ηλικιακή ομάδα των 18 – 39 ετών συμβάλλουν στην περαιτέρω εξάπλωση του φονικού ιού και απευθύνοντας έκκληση για προσοχή των ανθρώπων των συγκεκριμένων ηλικιών.

“Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις, αποφεύγουμε συγχρωτισμό με αγνώστους”, υπενθύμισε ο καθηγητής, ενώ χτύπησε… καμπανάκι ειδικά για τους καπνιστές, οι οποίοι διατρέχουν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο εάν προσβληθούν από τον κορονοϊό.

Δείτε όσα είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Ο Χαρδαλιάς για τις περιοχές που “βράζουν”

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κάνοντας αρχικά μια αναφορά στατιστικών στοιχείων για το πώς κινείται ο κορονοϊός στην Ελλάδα, ενώ αμέσως μετά αναφέρθηκε στην ανατροπή της απόφασης για επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα.

Επιπλέον αναφέρθηκε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας που δείχνουν να… κινούνται προς τα “κόκκινα”, ενώ τόνισε πως την Τετάρτη, 21.10.2020, θα μεταβεί στην Καστοριά.

Απευθυνόμενος στους πολίτες Θεσσαλονίκης (σ.σ. 652 τα ενεργά κρούσματα), Καστοριάς και Ιωαννίνων (σ.σ. 124 τα ενεργά κρούσματα), επέστησε την προσοχή να είναι σε επαγρύπνηση.

Click4more: Χαρδαλιάς: “Γι’ αυτό ανεστάλη η απόφαση για παρουσία κόσμου στα γήπεδα”

Εύθραυστη, άρα ακόμη επικίνδυνη παραμένει η κατάσταση στην Αττική, διεμήνυσε ο κ. Χαρδαλιάς, επαναλαμβάνοντας πως οι έλεγχοι είναι διαρκείς για την τήρηση των μέτρων και τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών. Ο ίδιος, πάντως, ανακοίνωσε πως η κατάσταση στην Αττική είναι σταθερή και δεν καταγράφεται αύξηση σε κρούσματα και θανάτους.

«Ο κεντρικός τομέας της Αττικής είναι επιβαρυμένος. Η Αττική είναι σε σταθερή κατάσταση δεν βγάζει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Λόγω του όγκου και του πληθυσμού που συνοδεύει την μητροπολιτική Αθήνα η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί σε λίγα 24ωρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλα όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις