Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κορονοϊός: 38χρονη από την Ιταλία το πρώτο θετικό δείγμα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Κορονοϊός: 38χρονη από την Ιταλία το πρώτο θετικό δείγμα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι γεγονός. Εξετάζονται όλες οι επαφές της 38χρονης. Ήδη κάποιοι έχουν τεθεί σε απομόνωση οικειοθελώς. Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας.

Μια 38χρονη Ελληνίδα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Βόρεια Ιταλία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Είναι το πρώτο θετικό δείγμα κορονοϊού στην Ελλάδα που μπαίνει πλέον στην λίστα με τις χώρες που έχουν εντοπιστεί κρούσματα.

Η 38χρονη απευθύνθηκε πρώτα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και από εκεί μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ που είναι και το νοσοκομείο αναφοράς. Είναι σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και τα συμπτώματα που εκδήλωσε είναι ήπια.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας η 38χρονη γυναίκα εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίες ημέρες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν τεθεί σε απομόνωση τουλάχιστον 15 άνθρωποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr είναι μητέρα ενός παιδιού. Οι αρχές ψάχνουν να βρουν όσους ταξίδεψαν μαζί της.

Click4More Κορωνοϊός: Συμπτώματα, μετάδοση και μέτρα προστασίας – Συνοπτικά τι πρέπει να ξέρετε

«Η νεαρή γυναίκα είναι σε καλή κατάσταση και παρακολουθείται από ομάδα γιατρών. Η νόσος παραμένει μια ήπια νόσος και τονίζουμε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής των χεριών», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας καθηγητής λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος για την παρακολούθηση του κορονοϊού για λογαριασμό του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμα: «Τις επόμενες μέρες άνθρωποι που έρχονται από περιοχές της Βόρειας Ιταλίας θα πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων θα πρέπει να ειδοποιούν τον γιατρό τους, ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας», συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας – Στην Θεσσαλονίκη μεταβαίνει ο Βασίλης Κικίλιας

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Υπουργείο Υγείας, σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Γιάννης Κωτσιόπουλος και Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Υπουργός Υγείας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 17:00 στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις