Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός – Αττική: Στο «κόκκινο» Δάφνη, Βύρωνας, Ηλιούπολη κι άλλες πέντε περιοχές

Τροπολογία ΥΠΕΝ

Η Σπάρτη και η Αργολίδα είναι ακόμη δύο περιφέρειες της Ελλάδας που παίρνουν θέση από την Πέμπτη, 14.01.2021, στον χάρτη του ολικού lockdown, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα που καταγράφονται κρίθηκαν εξαιρετικά ανησυχητικά, ωστόσο ο προβληματισμός είναι μεγάλος για την Αττική.

Οι δυτικές συνοικίες στην Αττική, το κέντρο της πρωτεύουσας, ο Βύρωνας, το Γαλάτσι, η Δάφνη, η Καισαριανή και άλλες περιοχές παρουσιάζουν επιδημιολογικά στοιχεία που ανησυχούν τους λοιμωξιολόγους.

Click4more: Κορονοϊός: 271 κρούσματα στην Αττική – 14 περιφέρειες με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Σε αυστηρό lockdown βρίσκονται ήδη όπως προαναφέραμε η περιφέρεια Αργολίδος, η Σπάρτη, η Βοιωτία η Λέσβος και η Κάλυμνος. Σε κλοιό μέτρων εξακολουθούν να είναι ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα στη δυτική Αττική, οι δήμοι Εορδαίας Βοΐου της Κοζάνης, αλλά και οι τοπικές κοινότητες Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου της Ροδόπης.

Η ανησυχία για την Αττική

Την έκτακτη σύσκεψη χθες των λοιμωξιολόγων προκάλεσαν τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Αττική. Υψηλό είναι το επιδημιολογικό φορτίο στο Δήμο Αθηναίων, το Βύρωνα, το Γαλάτσι, τη Δάφνη, του Ζωγράφου, την Ηλιούπολη, την Καισαριανή και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Click4more: Κορονοϊός: «Συστήνουμε να αναβάλλουν τον εμβολιασμό όσοι είχαν ήδη νοσήσει» (video)

Τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση δείχνουν ότι από τις 24 Νοεμβρίου τα κρούσματα έχουν μειωθεί κατά 72%, οι νοσηλευόμενοι κατά 61%, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων κατά 43%, με το σύστημα υγείας να παίρνει μια βαθιά ανάσα.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: Mega.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις