Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κορονοϊός: Αυτό είναι το σχέδιο για τους τουρίστες – Τι θα συμβεί αν κάποιος είναι θετικός

Κορονοϊός: Αυτό είναι το σχέδιο για τους τουρίστες – Τι θα συμβεί αν κάποιος είναι θετικός
Φωτογραφία αρχείου

Σε επιφυλακή η κυβέρνηση για την πιθανή αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, λόγω του τουρισμού. Τι προβλέπεται για τα νησιά.

Μπορεί η εξάπλωση της πανδημίας στην Ελλάδα να έχει περιοριστεί, ωστόσο η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει καθώς είναι πολύ πιθανό τα κρούσματα κορονοϊού να αυξηθούν εκ νέου στη χώρα μας, λόγω της άφιξης των τουριστών.

Click4more: Δερμιτζάκης για κορονοϊό: 6 με 10.000 οι ασυμπτωματικοί τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει να γίνονται δειγματοληπτικά 8.000 τεστ την ημέρα, στις πύλες εισόδου της χώρας.
Οι τουρίστες θα δίνουν στο αεροδρόμιο το τηλέφωνό τους και τη διεύθυνση διαμονής, θα αναχωρούν για το νησί των διακοπών τους και θα ειδοποιούνται την άλλη μέρα για το αποτέλεσμα.

Τι θα συμβεί σε περίπτωση που τουρίστας νοσήσει με Covid-19

Στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι θετικό, θα εξετάζεται όλη η οικογένεια. Ο ασθενής θα μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών. Αν είναι σε μεγάλο νησί στο ξενοδοχείο – Covid -19 που θα υπάρχει, αν είναι σε μικρό νησί στο ξενοδοχείο που μένει σε ξεχωριστά δωμάτια.

H οικογένεια του θετικού ατόμου στο τεστ θα μπορεί να επιστρέφει στην πατρίδα της, όποτε τελειώσουν οι διακοπές. Όποιος νοσεί, όμως, θα φεύγει μόλις τελειώσει η 14μερη καραντίνα.

Τέλος, αν ο αριθμός των κρουσμάτων σε μια περιοχή αυξηθεί επικίνδυνα, δε θα υπάρχει lock down, αλλά οι αρχές θα ζητήσουν να απομονωθούν ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις