Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: Δωρεάν self test για όλους από τη Δευτέρα 6/12

Κορονοϊός: Δωρεάν self test για όλους από τη Δευτέρα 6/12

Οι γιορτές έρχονται και ο κορονοϊός «παίζει τα ρέστα του»! Για τον λόγο αυτό, εκτός από την επιτάχυνση με πρωτοφανείς ρυθμούς των εμβολιασμών, έρχεται η διάθεση δωρεάν self test για να ανακοπεί, έγκαιρα, η μετάδοση στις μαζώξεις.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει σε όλους, εμβολιασμένους για τον κορονοϊό αλλά και ανεμβολίαστους δύο δωρεάν self test. Ένα θα δοθεί πριν τις γιορτές και ένα αμέσως μετά.

Σκοπός του πρώτου δωρεάν self test είναι να εντοπιστούν τυχόν ασυμπτωματικοί και να ανακοπεί η μετάδοση του φονικού ιού, αλλά και να κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Και με το δεύτερο δωρεάν self test, που θα δοθεί μετά τις γιορτές για το νέο έτος θα επιχειρηθεί να εντοπιστούν πιθανά κρούσματα Covid19 που προέκυψαν από τις συνάξεις, που λογικά θα πραγματοποιηθούν τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Κορονοϊός: Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τα δωρεάν self test

Από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου ξεκινά η διανομή αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) με στόχο την καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και την αποφυγή της διασποράς του ιού SARS-CoV-2 την περίοδο των εορτών.

Συγκεκριμένα, από τις 6/12/2021 έως τις 12/12/2021 όλοι οι ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα (1) self test από τα φαρμακεία της χώρας.

Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί το διάστημα 3/1/2022 – 7/1/2022.

Click4more: Μετάλλαξη Όμικρον: Τη Δευτέρα (06/12) τα αποτελέσματα για τα δύο ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 12/12, ώστε να περιορίσουμε το ιικό φορτίο και την κυκλοφορία του ιού ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις