Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κορονοϊός: Γέμισαν περιπολικά οι πλατείες – Από τα μεγάφωνα καλούν τους πολίτες να μην συνωστίζονται

Κορονοϊός: Γέμισαν περιπολικά οι πλατείες – Από τα μεγάφωνα καλούν τους πολίτες να μην συνωστίζονται

Δουλειά έπιασαν οι άνδρες της ΕΛΑΣ που ξεκίνησαν τις περιπολίες με αυτοκίνητα σε πλατείες και πάρκα και μέσω ηχητικού μηνύματος προτρέπουν τους πολίτες να αποφεύγουν τον συνωστισμό λόγω του κορονοϊού.

Στην πλατεία στο Μοναστηράκι το απόγευμα της Τρίτης έκαναν την εμφάνισή τους περιπολικά της ΕΛΑΣ και από τα μεγάφωνα ενημέρωναν τους πολίτες για τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

«Ακολουθείτε τις οδηγίες για να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία» ακουγόταν από τα μεγάφωνα με την επισήμανση ότι στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ. «Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων μέχρι τις 4 Οκτωβρίου», αναφέρει μεταξύ των άλλων το μήνυμα το οποίο εκτός από τα ελληνικά ακούγεται στα αγγλικά και τα αραβικά.

Τα ηχητικά μηνύματα είναι ένας μόνο από τους τρόπους για να αποτρέψουν οι Αρχές τον συνωστισμό σε πλατείες, πεζοδρόμους, άλση και άλλους χώρους όπου μαζεύεται κόσμος και ελοχεύει ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές περιπολίες έχουν αναπροσαρμοστεί για το σκοπό αυτό, ενώ εκπονήθηκε ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Να σημειωθεί ότι Περίπου 50 περιπολικά στο κέντρο της Αθήνας με ηχητικά μηνύματα ενημερώνουν τους πολίτες ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις και για λόγους δημόσιας υγείας απαγορεύεται ο συνωστισμός.

Ρεπορτάζ Λευτέρης Σουχάιμπ 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις