Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Η έκρηξη των κρουσμάτων στην Αττική φέρνει μάσκες παντού – Τι άλλα μέτρα εξετάζονται

Κορονοϊός: Η έκρηξη των κρουσμάτων στην Αττική φέρνει μάσκες παντού – Τι άλλα μέτρα εξετάζονται

Το ρεκόρ κρουσμάτων στην Αττική προβληματίζει και τα νέα μέτρα φαίνονται αναπόφευκτα. Κρίσιμη σύσκεψη Μητσοτάκη με λοιμωξιολόγους την Τετάρτη. Στο τραπέζι το κλείσιμο στην εστίαση και η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ.

Ο κορονοϊός οργιάζει στην Αττική καθώς την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων με 240 και η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Τα κρούσματα στην Αττική δεν δείχνουν να μειώνονται παρά τα περιοριστικά μέτρα που είναι σε εφαρμογή και η ανησυχία των ειδικών αλλά και του απλού κόσμου είναι μεγάλη.

Click4more: Κορονοϊός: Σοκαριστικά νούμερα στην Αττική – Θλιβερό ρεκόρ με 240 νέα κρούσματα

Οι πολίτες τρέμουν πλέον για το τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, όπου και οι καιρικές συνθήκες θα αρχίσουν να βοηθούν περισσότερο την εξάπλωση του κορονοϊού. Και όλα πλέον δείχνουν νέα μέτρα καθώς τα πρώτα που είχαν ληφθεί πριν από δυο εβδομάδες δεν φαίνεται να έχουν αποδώσει μιας και τα κρούσματα αντί να μειώνονται παρουσιάζουν αύξηση.

Click4more: Χαρδαλιάς: 5.973 τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα

Προβληματισμός επικρατεί επίσης και για τον αριθμό των θανάτων σε καθημερινή βάση που οφείλονται σε επιπλοκές που προκαλεί ο κορονοϊός.  Την ίδια ώρα από τα 2600 τεστ που διενήργησε ο ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας μόλις 61 βγήκαν θετικά, δείχνοντας ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο.

Τις επόμενες ώρες σύμφωνα με το Mega κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι θα επανεκτιμήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αναζητηθούν εκ νέου τρόποι για να ανακόψουν την ξέφρενη πορεία του ιού στην Αττική.

Κρίσιμη σύσκεψη Μητσοτάκη με λοιμωξιολόγους

Την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει σύσκεψη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, οκτώ ημέρες μετά τα τελευταία μέτρα που εφαρμόστηκαν στην Αττική. Η σημερινή έξαρση των κρουσμάτων θορύβησε το Μέγαρο Μαξίμου και το ζήτημα των κρουσμάτων αναμένεται να συζητηθεί.

Τα νέα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι

Στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα «αυτοπεριορισμός ή καραντίνα».Έτσι, ένα από τα επόμενα μέτρα που αναμένεται να εφαρμοστεί είναι οι μάσκες σε όλους τους χώρους.

Click4more: Κορονοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένη από το γηροκομείο “Αγία Κυριακή”

Οι λοιμωξιολόγοι έχουν ήδη παρουσιάσει τις προτάσεις τους, όπως να κλείνει νωρίτερα η εστίαση (στις 10 ή στις 11), καθώς και να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Προβληματίζουν τα πριβε πάρτι

Τα πριβέ πάρτι φαίνεται πως μετακόμισαν από τη Μύκονο στην Αθήνα καθώς υπάρχουν, την περίοδο που στην Αττική δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση περισσότερων από εννέα ατόμων σε κλειστούς χώρους παρατηρείται το φαινόμενο των ιδιωτικών συναθροίσεων δεκάδων ατόμων.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα δεν φορούν μάσκα ούτε κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις τα πάρτι αυτά διεξάγονται μέσω των social media όπου γίνεται το κάλεσμα των ατόμων σε συγκεκριμένους χώρους.Οι πληροφορίες από την πλευρά των πολιτών για την αντιμετώπιση του φαινομένου αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρολό ενώ σύμφωνα με πηγές από την Κατεχάκη το σαββατοκύριακο παρατηρήθηκε αύξηση των καταγγελιών.

5.973 τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα

Για σημαντική αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού που δεν επιτρέπει εφησυχασμό έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό τόνισε πως «η χώρα μας αντιμετωπίζει μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων που δεν επιτρέπει εφησυχασμό», ενώ παράλληλα ανέφερε πως η Ελλάδα καταγράφει λιγότερα κρούσματα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιρλανδία, το Βέλγιο και η Πορτογαλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ και τη ΓΓΠΠ, στην χώρα μας αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 5.379 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα.

Αναφορικά με τα σχολεία, μέχρι την Κυριακή είχε ανασταλεί η λειτουργία 10 σχολικών μονάδων, ενώ τμήματα έχουν κλείσει σε 113 σχολεία. Ενδεικτικό του πόσο επιδημιολογικά επιβαρυμένη είναι η Αττική είναι το γεγονός ότι 93 από τα 123 σχολεία, στα οποία έχει εντοπιστεί κρούσμα κοροναϊού, βρίσκονται στην Αθήνα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις