Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός – Μαργαρίτης Σχοινάς: Δεν πάμε σε γενικευμένο lockdown στην Ευρώπη

Σχοινάς

Για την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη αλλά και για ενδεχόμενο γενικευμένου lockdown μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε πως έχει ξεκινήσει η κουβέντα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στην Ευρώπη ενώ για ενδεχόμενο γενικευμένου lockdown στην Ευρώπη τόνισε πως ο κορονοϊός είναι ύπουλος μεν, όμως δεν πιστεύει πως οδεύουμε σε κάτι τέτοιο, αλλά θα παρθούν στοχευμένα μέτρα.

«Είναι κρίμα μην μπορούμε να προχωρήσουμε τον εμβολιασμό εφόσον έχουμε αυτό το όπλο στα χέρια μας», είπε ο κ. Σχοινάς, προσθέτοντας ότι «το εμβόλιο είναι η μόνη επιστημονικά κατοχυρωμένη άμυνα κατά του ιού», ενώ αναφέρθηκε και στα ποσοστά ανεμβολίαστων στην Ευρώπη γενικά.

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε και στο Μεταναστευτικό, σημειώνοντας ότι την Κυριακή θα συνοδεύσει τον Πάπα Φραγκίσκο στην Λέσβο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Μάλιστα έκανε λόγο για αυταρχικούς γείτονες που χρησιμοποίησαν τον ανθρώπινο πόνο για να πλήξουν την Ευρώπη ωστόσο δεν τα κατάφεραν αφού η

Ευρώπη αμύνθηκε.

Τέλος, μιλώντας για την αποχώρηση της Άγκελα Μέρκελ είπε ότι η Ευρώπη θα είναι ελαφρώς… διαφορετική μετά την καγκελάριο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις