Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: Μεγαλώνει η λίστα με τα σχολεία που κλείνουν λόγω κρουσμάτων

κορονοϊός

Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μετά από τα κρούσματα κορονοϊού. Αλαλούμ με τον χειρισμό των κρουσμάτων στο 2ο Λύκειο Καισαριανής. Ανάστατοι οι γονείς

Πολλά είναι πλέον τα σχολεία που κλείνουν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού παρά το γεγονός πως διανύουμε μόλις την τρίτη ημέρα λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στην Περιφέρεια Λέσβου, όλα τα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, το δημοτικό σχολείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου, το 20 δημοτικό Βουτών, το 2ο γενικό λύκειο Καισαριανής, το νηπιαγωγείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου, το 2ο γυμνάσιο Πύργου Ηλείας και το 70 δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας.

Εδώ είναι η επίσημη λίστα με τα σχολεία που κλείνουν από τον κορονοϊό και θα ανανεώνεται συνεχώς από το υπουργείο Παιδείας.

Καισαριανή: Αλαλούμ με τον χειρισμό των κρουσμάτων στο 2ο Λύκειο! Ανάστατοι οι γονείς

Το 2ο Λύκειο Καισαριανής μπορεί να ανέστειλλε σήμερα την λειτουργία του έως τις 27/09 όμως μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και μετά τα 2 θετικά κρούσματα κορονοϊού σε καθηγητή και στην διευθύντρια του σχολείου οι αρχές δεν φαίνεται να επέδειξαν την αρμόζουσα σοβαρότητα στην αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού θέματος. Και μάλιστα την ώρα που οι αρνητές της μάσκας επιμένουν.

Όπως καταγγέλει τόσο ο δήμαρχος Καισαριανής όσο και ο γ.γ. της Β Ενότητας Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το πρώτο κρούσμα που διαπιστώθηκε ήταν την περασμένη Παρασκευή και το δεύτερο την Δευτέρα και ο ΕΟΔΥ δεν έδινε σαφείς οδηγίες για το πως θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Click4more: Κορονοϊός: Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί στην Ελλάδα – Τρεις νέοι θάνατοι

Την ίδια ώρα  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Καισαριανής που είναι ακριβώς δίπλα από το 2ο ζητεί να κλείσει και το 1ο Λύκειο και να γίνουν ιχνηλατήσεις αλλά και απολυμάνσεις. 

Ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, μιλώντας στο newsit.gr είπε ότι θετικοί στον ιό είναι η διευθύντρια του σχολείου και ένας καθηγητής. Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Βοσκόπουλος δήλωσε πως “από την ημέρα του Αγιασμού θέλαμε να κλείσει το σχολείο διότι λίγο νωρίτερα είχε βρεθεί θετικός στο κορονοϊό ένας καθηγητής.

Σε επικοινωνία με την διεύθυνση της εκπαίδευσης μας ενημέρωσαν πως με ένα κρούσμα δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Την επόμενη μέρα όμως βρέθηκε θετικό στον ιό και η διευθύντρια, όπου εκεί επειδή εκφράστηκαν φόβοι και μικρή εστία κρουσμάτων τότε αποφασίστηκε το κλείσιμο.

Εξέτασαν τα δεδομένα που θέλουν τα δυο αυτά κρούσματα να ήρθαν σε επαφή και με άλλα άτομα, όποτε πάμε σ ένα είδος μικρής εστίας κρουσμάτων γι αυτό και άμεσα ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας. Από το πρώτο κιόλας κρούσμα ο δήμος είχε αναλάβει με δικά του έξοδα να κάνει τεστ και στους υπόλοιπους καθηγητές αλλά μας πρόλαβαν οι εξελίξεις”.

Για το θέμα μίλησε στο newsit.gr και ο γ.γ. της Β Ενότητας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είπε και εκείνος ότι την περασμένη Παρασκευή έμαθαν ότι είναι θετικός συνάδελφός τους στο 2ο Λύκειο και ζήτησαν απο τον ΕΟΔΥ να γίνει ιχνηλάτηση καθώς πολλοί είχαν έρθει σε επαφή μαζί του από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου και μάλιστα ένας από τους καθηγητές κάνει μάθημα και στο 1ο και στο 2ο Λύκειο Καισαριανής.

Και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου εμφανίστηκε αναστατωμένος. Όπως είπε οι οδηγίες ήταν ότι ενώ υπήρχε κρούσμα και ήταν ανοικτό το σχολείο ο ΕΟΔΥ περίμενε αν θα υπάρξει και άλλο κρούσμα και τότε θα έπαιρνε την απόφαση να το κλείσει. Τονίζει μάλιστα ότι αν δεν γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις δεν πρέπει να ανοίξει ούτε το 1ο Λύκειο αύριο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις