Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Κορονοϊός – Νίκος Θωμαΐδης: Εκρηκτική αύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική μέσα σε λίγες μέρες

Κορονοϊός – Νίκος Θωμαΐδης: Εκρηκτική αύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική μέσα σε λίγες μέρες

Σε δέκα με δεκαπέντε μέρες περίπου αναμένεται η κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας κορονοϊού, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Θωμαΐδης μίλησε για τα κρούσματα κορονοϊού τονίζοντας πως υπάρχει σημαντική αύξηση στο ιικό φορτίο σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, όπως είπε στην Αττική έφτασε αθροιστικά στο 200% μέσα στις τρεις τελευταίες εβδομάδες, ενώ πρόσθεσε ότι τις τελευταίες 4 ημέρες στην Αττική η αύξηση ξεπέρασε το 80%.

Τόνισε πως αυξητική είναι η τάση και στην υπόλοιπη Ελλάδα, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει σοβαρή διάδοση στον πληθυσμό.

Σχετικά με τις υποπαραλλαγές της Όμικρον 4 και 5 που έχουν επικρατήσει στη χώρα μας, ανέφερε ότι «δίνουν» πιο σοβαρά συμπτώματα από την Όμικρον 2. Σημείωσε, δε, πως προκαλούν επαναμολύνσεις της τάξης του 30%.

 

«Για αυτό τον λόγο η σύσταση είναι για τους ευάλωτους και τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν και να προστατεύονται φορώντας μάσκα», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Ο Νίκος Θωμαΐδης εξήγησε πως δεν μπορεί να δοθεί μια ακριβής πρόβλεψη για τον αριθμό που θα φτάσουν τα κρούσματα, καθώς τα στελέχη του κορονοϊού άλλαξαν και τα επιδημιολογικά μοντέλα θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις