Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ορκωμοσία φοιτητών μέσω… skype – Πρωτόγνωρη εμπειρία με γέλιο και συγκίνηση (pics, video)

Κορονοϊός: Ορκωμοσία φοιτητών μέσω… skype – Πρωτόγνωρη εμπειρία με γέλιο και συγκίνηση (pics, video)

Πρωί 30ης Νοεμβρίου και η Παναγιώτα Καραμολέγκου πήρε θέση μπροστά στον υπολογιστή. 

Αυτή τη φορά, όχι για να κάνει μάθημα, αλλά για να ορκιστεί ως απόφοιτη του Τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Όπως παραδέχτηκε μιλώντας στο newsit.gr, αυτή την ημέρα την είχε φανταστεί εντελώς διαφορετική, αλλά ο κορονοϊός και το lockdown πρόσθεσαν στη ζωή της… και αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία. 

Οι απόφοιτοι συνδέθηκαν μέσω του Skype for business για να αρχίσει η διαδικασία: “Στην αρχή πήραν παρουσίες και μετά έβγαλε ένα λόγο ο πρόεδρος της σχολής. Στη συνέχεια, η φοιτήτρια με την μεγαλύτερη βαθμολογία εκφώνησε τον όρκο και οι υπόλοιποι είπαμε απλά ότι ορκιζόμαστε. Κάποια στιγμή, έπεσε και η σύνδεση όποτε έπρεπε να μπούμε όλοι από την αρχή. Η διαδικασία τελείωσε κάπως… απότομα, καθώς δεν χαιρέτησαν, απλά… βγήκαν”. 

Υπό… άλλες συνθήκες και αν η ορκωμοσία γινόταν στο πανεπιστήμιο, η Παναγιώτα θα δεχόταν το θερμό χειροκρότημα, όχι μόνο της οικογένειας της, αλλά και των φίλων της. Στο σπίτι ήταν μόνο η μητέρα της και ο αδερφός της, ωστόσο οι φίλες της βρήκαν τρόπο να της δώσουν χαρά, καθώς λίγη ώρα αφού έκλεισε τον υπολογιστή, έφτασε εκ μέρους τους μία ανθοδέσμη με το εξής μήνυμα: “Με ιό και πανδημίες, το πτυχίο σου το πήρες. Και κόντρα στον καιρό, εμείς θα κάνουμε χαμό”.

Οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί, αφού αργότερα, εμφανίστηκαν και οι ίδιες κάτω από το μπαλκόνι της. Όπως σχολίασε η Παναγιώτα “η αγάπη τους με έκανε να ξεχάσω την απόσταση που μας χώριζε εκείνη τη στιγμή”.  

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις