Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός – συναγερμός: Εβδομάδα “φωτιά” για την πορεία της πανδημίας – “Η απροσεξία σκοτώνει…” (video)

κορονοϊός Μαγιορκίνης

Στενεύει επικίνδυνα και πάλι ο κλοιός του Covid – 19 στην Ελλάδα. Τα κρούσματα καθημερινά αυξάνονται, με κύριο χαρακτηριστικό τους τη διασπορά. Στη συνεχιζόμενη χαλάρωση αποδίδουν την έξαρση οι επιστήμονες και εφιστούν την προσοχή στην ευλαβική τήρηση των μέτρων.

Εφιαλτικό “Deja vu” θυμίζει η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 77 σε 14 περιοχές – συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. “Καμπανάκι” κινδύνου κρούουν οι ειδικοί.

Χωρίς να μασάει τα λόγια του, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Νικόλαος Σύψας μιλώντας στον ΑΝΤ1 προειδοποιεί ότι “η αμφισβήτηση του κορονοϊού… σκοτώνει”! 

Με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα στην Ελλάδα, ο κ. Σύψας κάνει λόγο για “φωτιά που καίει γύρω μας και μπορεί να πάρει γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις”. Όπως λέει, “ο κόσμος δε νοσεί όπως νοσούσε γιατί οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και προσέχουν περισσότερο. Το πρόβλημα είναι οι νέοι, οι οποίοι δεν προσέχουν κι επίσης δε νοσούν βαριά”.

“Ωστόσο, ο αριθμός των εισαχθέντων στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες. Το ευτύχημα είναι ότι δεν έχουμε διασωληνώσεις, αλλά αυτό δεν θα συνεχιστεί αν πάει έτσι η κατάσταση”, προσθέτει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, “πως το σημαντικό είναι να τηρήσουμε τα μέτρα που υπάρχουν”.

Click4more: Κι άλλη “υγειονομική βόμβα” στο δήμο Θεσσαλονίκης;

“Το πολύ σημαντικό είναι να μην πάρουμε καινούρια μέτρα, αλλά να τηρήσουμε τα μέτρα που υπάρχουν τώρα. Απολύμανση, μάσκα κι αποστάσεις μπορούν να ανατρέψουν πολύ γρήγορα την κατάσταση. Αν τηρηθούν, θα έχουμε ένα καλοκαίρι που θα φύγει χωρίς κάποιο… ατύχημα”, υποστήριξε ο κ. Σύψας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας επισήμανε πως η τρέχουσα εβδομάδα είναι κρίσιμη και δύσκολη. “Η εβδομάδα αυτή είναι πολύ κρίσιμη και δύσκολη. Αυτή η εβδομάδα θα δείξει τα αποτελέσματα των προηγούμενων 10 – 15 ημερών. Αν τηρηθούν τα μέτρα θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ στο να περιορίσουμε τον ιό”, είπε.

Και πρόσθεσε: “Αν συνεχιστεί η απότομη αύξηση των κρουσμάτων, θα πάρουμε μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων”, τονίζοντας ότι θα επανέλθει το σύστημα με τα SMS στο 13033.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, είπε πως η απόφαση θα ληφθεί στα τέλη του μηνός.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Νικόλαου Σύψα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1:

Κορονοϊός: 28 στην Αττική – Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα του 24ώρου

Μετά την γραπτή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για 77 νέα κρούσματα που έδωσε ο κορονοϊός στην χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, ήρθε και η ανακοίνωση για το… πού.

Σε ποιες, δηλαδή, περιοχές της Ελλάδας εντοπίστηκε ο Covid – 19.

Αναλυτικά η ενημέρωση για την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 10 κρούσματα «εισαγόμενα» (σε πύλες ελέγχου και από τεστ όπου οι τουρίστες προσήλθαν αυτοβούλως), ενώ καταγράφηκαν ακόμα:

28 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής.

9 στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, όλα μέρος της συρροής που αφορά στο γάμο της Αλεξανδρούπολης.

2 στην περιφερειακή ενότητα Ευβοίας.

1 στην περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας.

1 στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου Κρήτης.

7 στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, από τα οποία 2 συνδεόμενα με τον γάμο της Θεσσαλονίκης.

Click4more: Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να πάμε σε ένα δεύτερο καθολικό lockdown

4 στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

5 στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.

3 στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.

2 στην περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων.

1 στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου.

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.

1 στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας, το οποίο συνδέεται με τον γάμο στη Θεσσαλονίκη.

2 στην περιφερειακή ενότητα Χανίων.

Κορονοϊός – Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 77 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4737, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

1303 (27.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2345 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Click4more: Κατεβάστε ολόκληρη την ενημέρωση του ΕΟΔΥ κάνοντας κλικ εδώ

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος,έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Με πληροφορίες από: Ant1 / Φωτογραφίες αρχείου: Intime. 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις