Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Τρία νέα κρούσματα σε μια μέρα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Τρία νέα κρούσματα σε μια μέρα στην Ελλάδα

Τα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν το Σάββατο, ένα είναι στην Θεσσαλονίκη και δύο στην Αθήνα. Όλες οι πληροφορίες για τα τρία νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Τα επτά έφτασαν τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς αργά το βράδυ του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι τρία άτομα σε μια μέρα βρέθηκαν θετικά στον ιό.  

Εκτός από την 38χρονη στην Θεσσαλονίκη, του παιδιού της και άλλων δύο γυναικών στην Αθήνα ανακοινώθηκαν σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας ακόμα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού SARS-CoV-2:

1) Το πρώτο – όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου – είναι Ελληνίδα, στενή επαφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, η οποία παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Click4more: Κορονοϊός: Πέμπτο κρούσμα στην Ελλάδα!

2) Το δεύτερο πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.
 
3) Το τρίτο πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. 

Αρνητικά και τα τέσσερα δείγματα των Κρητικών που πήγαν Βενιζέλειο

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου (29.02.2020) βγήκαν αρνητικά τα αποτελέσματα από το Ιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, για τους τέσσερις Κρητικούς που πήγαν οικειοθελώς να εξεταστούν.

“Ενημερώθηκα πριν λίγο από τον επικεφαλής του Ιολογικού Εργαστηρίου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης ότι τα τέσσερα δείγματα που είχαν ληφθεί είναι αρνητικά”, τόνισε μιλώντας στο cretapost η κ. Μπορμπουδάκη, η οποία παράλληλα τόνισε πως το Ιολογικό Εργαστήριο σήμερα ξεκίνησε κι επίσημα την λειτουργία του με αυτά τα τέσσερα δείγματα. Επίσης, αρνητικό  ήταν και το ύποπτο περιστατικό της Κεφαλονιάς.

Το βράδυ του Σαββάτου, τέλος, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών για εξέταση ένα ανδρόγυνο, καθώς πρόσφατα είχε επιστρέψει από την Ιταλία.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις