Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Κορονοϊός: Τρομακτική η διασπορά στην Ιτέα από καθηγήτρια που δεν φορούσε μάσκα

Κορονοϊός: Τρομακτική η διασπορά στην Ιτέα από καθηγήτρια που δεν φορούσε μάσκα

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τη καθηγήτρια – αρνήτρια μάσκας στο Γυμνάσιο της Ιτέας, το οποίο σήμερα μετρά περισσότερα από 40 κρούσματα κορονοϊού.

Όπως καταγγέλλουν γονείς στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, δεν ήταν μόνο η συγκεκριμένη δασκάλα που δεν τηρούσε τα μέτρα προστασίας αλλά και μια παιδίατρος.

«Έχουμε και μια παιδίατρο η οποία κι αυτή είχε κρούσμα και ήταν αρνητική κατά της μάσκας. Στις 25 Φεβρουαρίου ήρθαν και πήραν το παιδί της παιδιάτρου. Πρώτη γυμνασίου το παιδί γιατί διαγνώστηκαν με κρούσμα. Επομένως δεν ήταν μόνο η καθηγήτρια. Ήταν τα 2-3 άτομα που ήταν κατά της μάσκας. Απαγορευτικό, πόσο μάλλον η ίδια η παιδίατρος».

Η μεγάλη διασπορά φαίνεται πως προκάλεσε και την παρέμβαση εισαγγελέα ωστόσο, στη διεύθυνση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Φωκίδας δεν έχει φτάσει καμία καταγγελία.

«Αυτή τη στιγμή, καταγγελία σε εμένα δεν υπάρχει τίποτα, ούτε έχει φτάσει κάτι στα αυτιά μου. Εάν υπάρχει έγγραφη καταγγελία, φυσικά και θα κάνω ένορκη διοικητική εξέταση, και προκαταρκτική, και τελική».

Μόνο την τελευταία εβδομάδα, καταγράφηκαν 58 νέα κρούσματα στον δήμο Δελφών με τη διασπορά μέσα στα σπίτια να είναι μεγάλη.

«Τώρα έχει σταματήσει η διασπορά στον μαθητικό πληθυσμό, αλλά δυστυχώς μπήκε μέσα στα σπίτια, με αποτέλεσμα να έχουμε διασπορά σε γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, για αυτό και έχουμε και αρκετούς νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία».

«Είμαστε όλη η οικογένεια άρρωστη. Στις 7 ημέρες που είμαστε καραντίνα, εκδηλώσαμε συμπτώματα κι είμαστε από προχτές πάλι οι υπόλοιποι της οικογένειας άρρωστοι».

Στο βαθύ κόκκινο πέρασε ολόκληρη η περιφερειακή ενότητα Φωκίδας ενώ ήδη μετρά δύο νεκρούς από αυτή την τεράστια διασπορά.

Πώς προχώρησε η διασπορά

Μιλώντας στην εκπομπή, ο δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Τάγκαλης, περιέγραψε το πώς προχώρησε η διασπορά στην περιοχή.

«Είχαμε την έξαρση την προηγούμενη βδομάδα όπου συνολικά καταγράψαμε 58 κρούσματα σε όλο το δήμο Δελφών από τα οποία περίπου 40 είναι στην πόλη της Ιτέας.», ανέφερε αρχικά σημειώνοντας ότι υπάρχει σταδιακή μείωση των κρουσμάτων.

«Στο πρώτο lockdown ήμασταν καθαροί. Στο δεύτερο τον Οκτώβριο είχαμε σημαντικές παρενέργειες εξαιτίας μιας κηδείας όπου η διασπορά προήλθε από την Αθήνα και φυσικά επεκτάθηκε στην πόλη της Άμφισσας.

Στην πόλη της άμεσες και πριν την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αντίστοιχα φαινόμενα επίσης προερχόμενα κατά κύριο λόγο επίσης από άλλη μία κηδεία όπου προφανώς μπήκε μέσα στα σχολεία μας με τις συνέπειες τις οποίες όλοι γνωρίζετε», σημείωσε.

« Στην κηδεία ήταν αρκετά άτομα μπορεί να δει και 100 άτομα αλλά ακολούθησε τραπέζι σύμφωνα με πληροφορίες που ήταν 25 με 30 άτομα. Λογικό ήταν η διασπορά να περάσει στα σχολεία μας…», πρόσθεσε.

Ακούστε τι είπε ο δήμαρχος Δελφών στο Νίκο Ευαγγελάτο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις