Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κορονοϊός: «Υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί στις οικογένειες» – Γιατί δεν σπάει η αλυσίδα μετάδοσης

Κορονοϊός: «Υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί στις οικογένειες» – Γιατί δεν σπάει η αλυσίδα μετάδοσης

Ο κορονοϊός επιμένει παρά το lockdown… Γιατί όσοι έχουν έστω και ελαφρά συμπτώματα πρέπει να πάνε στο γιατρό; Ποια η κατάσταση στην Αθήνα.

Η χώρα παραμένει πληγωμένη από τον κορονοϊό με την κατάσταση να εξακολουθεί να είναι δύσκολη ιδιαίτερα σε αρκετές περιοχές της Βορείου Ελλάδας.

Και μπορεί να υπάρχει lockdown εδώ και αρκετό καιρό, η διασπορά ωστόσο συνεχίζεται και υπάρχει εξήγηση όπως τονίζουν οι ειδικοί. «Έχουμε δείγματα που εξακολουθούν να είναι ανησυχητικά ειδικά από τη Βόρεια Ελλάδα. Φαίνεται και από τα λύματα της περιοχής. Ένας μεγάλος συντελεστής είναι ότι η ζωή δεν έχει νεκρώσει στο δεύτερο lockdown. Υπάρχει μεγαλύτερη δραστηριότητα του κόσμου σε σχέση με τα μέτρα που είχαν ληφθεί στο προηγούμενο lockdown» ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Γαρυφαλιά Πουλακου λοιμωξιολόγος του Σωτηρία.

Όπως επισημαίνει μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται στις οικογένειες. «Έχουμε μεγάλη εισροή της νόσου μέσα στις οικογένειας. Υπάρχει μια μεγάλη ‘’ποσότητα’’ της νόσου που δεν είναι καταγεγραμμένη είτε επειδή κάποιοι είναι ασυμπτωματικοί μέσα στις οικογένειες και άλλοι ολιγοσυμπτωματικοί που δεν θα φτάσουν στο σύστημα Υγείας για να γίνει η διάγνωση. Υπάρχει ενεργή μία κοινωνικού τύπου δραστηριότητα και έτσι δεν μπορεί να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης. Υπάρχει μία μεγάλη ενδοοικογενειακή διασπορά».

Άφησε πάντως μια χαραμάδα αισιοδοξίας μιλώντας για την κατάσταση στο νοσοκομείο Σωτηρία και γενικά στην Αθήνα. «Η κατάσταση στην Αθήνα έχει βελτιωθεί. Υπάρχουν κενές κλίνες σε θαλάμους και στις ΜΕΘ. Εχει μειωθεί η εισροή ασθενών στο νοσοκομείο και από την παθολογική κλινική στις ΜΕΘ. Τώρα πια οι διασωληνώσεις είναι πιο αραιές. Να μην μείνουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους με πυρετό, αλλά να προσέλθουν στο σύστημα υγείας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις