Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κοτανίδου στο Live News: Μήνυμα αισιοδοξίας για τον κορονοϊό (video)

Στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, μίλησε η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας – εντατικολόγος και μετέφερε αισιόδοξο μήνυμα αναφορικά με την πορεία εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Η κυρία Κοτανίδου τόνισε πως έως τώρα τα πράγματα κυλούν ομαλά και υπό έλεγχο στη χώρα μας και πως σε μία εβδομάδα, αν οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία παραμείνει στα ίδια επίπεδα, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την συνέχεια.

«Για την ώρα τα πράγματα για μας εξελίσσονται πολύ ομαλά. Έχουμε ακόμα αρκετά κρεβάτια για να δεχθούν βαριά ασθενείς. Το σύστημα θα πιεστεί πάρα πολύ, αν αρχίσουν να έρχονται αθρόες ορδές ανθρώπων που χρειάζονται νοσηλεία και αργότερα κρεβάτι στην μονάδα εντατικής θεραπείας».

Κοτανίδου: “Αν για μια εβδομάδα ακόμα οι αριθμοί μείνουν κάτω από 100, μπορεί να υπάρχει ελπίδα”

«Ακριβώς αυτή ήταν η προσπάθεια όλων. Η προσπάθεια ήταν να έχουμε αυτή την ομαλή πορεία. Είναι πολύ σημαντικό να μην γεμίσουν τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας. Να έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε συνεχώς κρεβάτια.

Click4more: 78 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 821 συνολικά! Στους 22 οι νεκροί – Συγκινητικό μήνυμα Τσιόδρα για την 25η Μαρτίου

Η γραμμή για εσάς τους πολίτες είναι να κρατηθούν τα νούμερα των ασθενών που μπαίνουν σε νοσοκομεία σε αυτά τα επίπεδα, να μην ανέβουν πάνω από τα 100-150 τα άτομα που νοσηλεύονται ή είναι σε ΜΕΘ.

Τα νέα κρούσματα δεν είναι τόσο σημαντικό. Το πόσοι μπαίνουν στο νοσοκομείο και πόσοι μπαίνουν στην εντατική είναι το πιο σημαντικό. Αντέχουμε ακόμα και είναι σημαντικό να κρατηθούμε σε αυτά τα νούμερα», συνέχισε.

Δείτε όσα είπε στο Live News

Πηγή: Live News.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις