Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κουκάκι: Έφοδος αστυνομικών στις καταλήψεις που ανακατέλαβαν οι αντιεξουσιαστές [video]

Κουκάκι: Έφοδος αστυνομικών στις καταλήψεις που ανακατέλαβαν οι αντιεξουσιαστές [video]

Έφοδος των ΜΑΤ στα κτίρια που ανακατέλαβαν οι αντιεξουσιαστές στο Κουκάκι.
Με εντολή εισαγγελέα οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την επιχείρηση.
Πέταξαν πέτρες, μπογιές και ότι βρουν οι αντιεξουσιαστές.
Προσαγωγές στην Ματρόζου.

Αστυνομικοί εισέβαλαν ξανά με εντολή εισαγγελέα,  στα δύο κτίρια στο Κουκάκι που ανακατέλαβαν το απόγευμα του Σαββάτου (11.01.2020) οι αντιεξουσιαστές.

Η περιοχή γύρω από τα δύο κτίρια που ανακατέλαβαν οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου και στην Παναιτωλίου στο Κουκάκι θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Οι αστυνομικοί επιστράτευσαν τροχό για να κόψουν την σιδερένια πόρτα που οι ίδιοι είχαν σφραγίσει πριν λίγο καιρό. Οι λίγοι αντιεξουσιαστές που βρίσκονται μέσα σε κάθε κατάληψη άρχισαν να πετούν πέτρες, μπογιές και ότι βρουν προκειμένου να εμποδίσουν τους άνδρες των ΜΑΤ.

Στο κτίριο της οδού Ματρόζου οι αστυνομικοί μετά από αρκετή ώρα μπήκαν με σκάλα από την οδό Κολοκοτρώνη, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για προσαγωγές.

Ορισμένοι αστυνομικοί έχουν γίνει… κάτασπροι από τις μπογιές. Έχουν επιστρατεύσει ειδικό φακό – λέιζερ που αναβοσβήνει γρήγορα και δυνατά προκειμένου οι αναρχικοί μέσα από το κτίριο να μην βλέπουν καλά και να μην μπορούν να πετούν πράγματα.

Στην Παναιτωλίου ακόμα δεν έχει αρχίσει επιχείρηση της αστυνομίας και σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές θα ολοκληρωθεί πρώτα η επέμβαση στην οδό Ματρόζου.

Στην περιοχή πετά το ελικόπτερο και drone της αστυνομίας και καταγράφουν τα πάντα.

Υπενθυμίζεται πως όταν οι αστυνομικοί είχαν εκκενώσει την κατάληψη στην οδό Ματρόζου, είχε ξεσηκωθεί σάλος καθώς εισέβαλαν και στο γειτονικό σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, με τις καταγγελίες του ίδιου και της οικογένειάς του να κάνουν λόγο για ξυλοδαρμό από τους άνδρες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι αντιεξουσιαστές είχαν συγκεντρωθεί και πραγματοποίησαν πορεία στο Κουκάκι διαμαρτυρόμενοι για την εκκένωση των καταλήψεων.

Ξαφνικά, η πορεία έσπασε σε δύο ομάδες. Η μία κινήθηκε προς το κτίριο της Ματρόζου και η άλλη προς το κτίριο της Παναιτωλίου. Αφού έσπασαν τζάμια και λουκέτα εισέβαλαν μέσα και ανακατέλαβαν τους χώρους, κρεμώντας και πανό.

Εννιά προσαγωγές έχουν γίνει περιφερειακά και των δύο κτιρίων. Πρόκειται για άτομα που επιχείρησαν να προστεθούν στα άτομα που βρίσκονται μέσα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις