Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ξύλο στην Αθήνα – Έκαψαν αμερικάνικες σημαίες στην Θεσσαλονίκη για τον Πομπέο! video

Μεγάλη ένταση στις διαδηλώσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης με αφορμή την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα. Χρήση χημικών και… μάχη σώμα με σώμα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην αμερικάνικη πρεσβεία. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες.

Πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, είχαν προγραμματιστεί για το απόγευμα της Δευτέρας, 28.09.2020, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Θεσσαλονίκη.

Με κεντρικό σύνθημα «ανεπιθύμητος ο Πομπέο» μέλη αριστερών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν αρχικά στο πάρκο Ελευθερίας στην πρωτεύουσα, ούτως ώστε να διαμαρτυρηθούν και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την αμερικανική Πρεσβεία.

Click4more: Για τα Χανιά αναχωρεί ο Μητσοτάκης – Το βράδυ φιλοξενεί τον Πομπέο

Ωστόσο, λίγο μετά τις 19:00 σημειώθηκαν μικρής έντασης επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, με τους άντρες των ΜΑΤ να απαντούν με ρίψη χημικών.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από την αμερικανική πρεσβεία

Πομπέο Πομπέο Πομπέο Πομπέο

Πομπέο

Καίνε αμερικανικές σημαίες στην Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, στο κάψιμο της αμερικανικής σημαίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για τα εγκλήματα που όπως υποστηρίζουν διέπραξαν σε όλο τον πλανήτη οι Αμερικανοί, προχώρησαν τα μέλη της ΕΔΥΕΘ.

Συγκεκριμένα, μπροστά από το αμερικάνικο προξενείο υπήρξε δύναμη των ΜΑΤ, γεγονός που κατήγγειλαν οι συγκεντρωμένοι μερικοί από τους οποίους αμέσως μετά, αφισοκόλλησαν έντυπα που ανέφεραν «Pompeo Go Ηome», ζητώντας την αποχώρηση του Αμερικανού υπουργού Mike Pompeo από την Ελλάδα.

Δείτε τις εικόνες από την Θεσσαλονίκη

Με πληροφορίες από: thesstoday.gr / grtimes.gr
Φωτογραφίες: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις