Ελλάδα

Λάρισα: Απεγκλωβίστηκε από την σπηλιά ο 53χρονος που έψαχνε λίρες – Γιγαντιαία επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Ο άνδρας μαζί με άλλα τρία άτομα επιχειρούσαν να εντοπίσουν λίρες στο λαγούμι, το οποίο οι ίδιοι έσκαψαν, με μήκος περίπου 25 μέτρα

Έχοντας τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από την σπηλιά μεταξύ Γόννων και Καλλιπεύκης στη Λάρισα ο 53χρονος που είχε εγκλωβιστεί με αποτέλεσμα να ξεκινήσει τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό και την σωτηρία του. 

Η μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής είχε ξεκινήσει στις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης 30 Σεπτεμβρίου για τον απεγκλωβίσμό του 53χρονου από σπηλιά στη Λάρισα, ενώ ο άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι πυροσβέστες μαζί με γιατρό προσπάθησαν να τον προσεγγίσουν νωρίτερα, αλλά προκλήθηκε κατολίσθηση.

Με δεύτερη προσπάθεια φέρεται να τα κατάφεραν και του χορήγησαν οξυγόνο, με τον 53χρονο να ανταποκρίνεται.

Ωστόσο, υπό τον φόβο νέας κατολίσθησης κλήθηκαν ειδικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να κατασκευάσουν ειδικά υποστηλώματα, ώστε να προσεγγιστεί με ασφάλεια ο 53χρονος και να ανασυρθεί στην επιφάνεια.

Το χρονικό

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο άνδρας μαζί με άλλα τρία άτομα επιχειρούσαν να εντοπίσουν λίρες στο λαγούμι, το οποίο οι ίδιοι έσκαψαν, με μήκος περίπου 25 μέτρα.

Ωστόσο, την ώρα που ο 53χρονος βρισκόταν σε μεγάλο βάθος, συνέβη ένα ατύχημα, με τους τρεις άλλους να προλαβαίνουν να βγουν από τη σπηλιά. Ο ένας εξ αυτών, 78 ετών, τηλεφώνησε στο γιο του και αυτός του είπε να καλέσουν το 112, όπως και έγινε.

Λάρισα
(EUROKINISSI)

Κάτοικοι της περιοχής περιέγραψαν μία παρέα τεσσάρων ατόμων, που το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν στο σημείο στήνοντας ένα μικρό «εργοτάξιο». Στο σημείο υπήρχε μία σπηλιά και φέρεται οι τέσσερις να επιχείρησαν να διανοίξουν μέσα στη σπηλιά μία μεγαλύτερη σήραγγα.

Σύμφωνα με το onlarissa ο  78χρονος φέρεται να έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Γόννων με ασθενοφόρο, ενώ οι άλλοι δύο της παρέας των χρυσοθήρων εγκατέλειψαν το σημείο και αναζητούνται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου έκλεισε τα 102 – Οι αναρτήσεις των παιδιών της
Με μια παλιά, ασπρόμαυρη φωτογραφία ευχήθηκε στην μητέρα του «χρόνια πολλά» ο Νίκος Παπανδρέου ενώ μια σημερινή φωτογραφία της, επέλεξε ο Γιώργος Παπανδρέου για να συνοδεύσει την δική του ανάρτηση
Μαργαρίτα Παπανδρέου