Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Λέρος: Στα τυφλά οι έρευνες για την κλοπή του στρατιωτικού υλικού

Λέρος: Στα τυφλά οι έρευνες για την κλοπή του στρατιωτικού υλικού

Νέα τροπή στην υπόθεση της κλοπής οπλισμού από τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο.
Πληροφορίες πως εμπλέκονται στην υπόθεση πρόσωπα που υπηρετούσαν στη φρουρά πρώην υψηλόβαθμου στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πρόκειται για άτομα που παραιτήθηκαν από το Σώμα όταν έγινε η κλοπή.
Ποιοι πιστεύουν ότι η διοίκηση των ΟΥΚ θέλει να… προστατεύσει τα στελέχη της.
«Μειωμένης αξιοπιστίας» ο… βασικός μάρτυρας της υπόθεσης!

Άλυτο μυστήριο παραμένει η εξιχνίαση της υπόθεσης με την κλοπή του στρατιωτικού υλικού από τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο. Οι μέχρι σήμερα έρευνες δεν έχουν οδηγήσει πουθενά για το πως «έκαναν» φτερά όπλα και πυρομαχικά από τη βάση του Ναυτικού στο ακριτικό νησί.

Οι νέες πληροφορίες έρχονται να περιπλέξουν τα πράγματα. Σύμφωνα με την Καθημερινή, στο πλαίσιο των ερευνών για την κλοπή στη Λέρο αξιολογούνται πληροφορίες πως ορισμένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, υπηρετούσαν στη φρουρά πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα πρόσωπα αυτά παραιτήθηκαν από το Σώμα τον Οκτώβριο του 2018, όταν εκτιμάται ότι «έκαναν φτερά» από τη βάση τα όπλα και τα πυρομαχικά.

Η νέα αυτή τροπή έρχεται ενώ ο βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, ένας μόνιμος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετεί στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων στη Λέρο, χαρακτηρίζεται από τους επικεφαλής της έρευνας «μειωμένης αξιοπιστίας»!

Ο άνθρωπος αυτός έχει καταθέσει ότι τον Σεπτέμβριο του 2018 και ενώ έκανε βάρδια ως αξιωματικός υπηρεσίας, ο πρώην διαχειριστής της αποθήκης μαζί με δυο άνδρες της ΟΥΚ (νυν Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών), είχαν πάρει το κλειδί και τον μυστικό κωδικό ασφαλείας και είχαν μπει, τουλάχιστον μια φορά, στο χώρο όπου φυλάσσονταν τα όπλα και τα πυρομαχικά, χωρίς να έχουν εξουσιοδότηση. Στην κατάθεσή του δεν είχε κατονομάσει τους δυο ΟΥΚαδες.

Μετά την κατάθεσή του, ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου βρήκε, σε μονάδα της Βόρειας Ελλάδας, όπου πλέον είχε μετατεθεί, τον μέχρι τον Σεπτέμβριο του ’18 υπεύθυνο της αποθήκης με το «πολεμικό απόθεμα». Μόνο που εκείνος διέψευσε τη μαρτυρία και αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.

Το ίδιο έκανε και ο άνθρωπος που τον διαδέχτηκε στην ευθύνη φύλαξης της αποθήκης (από τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι πρότινος): αρνήθηκε ότι ο πρώην διαχειριστής της αποθήκης και δυο άνδρες της ΟΥΚ είχαν μπει στο χώρο με το στρατιωτικό υλικό παράτυπα.

Στην… έδρα της ΟΥΚ

Πηγές με ενημέρωση της υπόθεσης, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν πως ίσως η διοίκηση των ΟΥΚ (σ.σ. σώμα στο οποίο επικεντρώνονται για την ώρα οι έρευνες) θελήσει να προστατεύσει τα επίλεκτα μέλη της από την έκθεση στη δημοσιότητα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, την περασμένη εβδομάδα, ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου πήγε στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (πρώην ΟΥΚ) στο Σκαραμαγκά για να ερευνήσει το χώρο και να συλλέξει στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτότητα των ανδρών της μονάδας που φέρονται να πήγαν στη Λέρο τον Σεπτέμβριο του 2018.

Το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας δεν έχει γίνει γνωστό. Πολλοί είναι εκείνοι που, σύμφωνα με την Καθημερινή, εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν η έρευνα θα καταφέρει να αποκαλύψει τα ονόματα των ΟΥΚάδων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις