Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

Λέσβος: 17 οι νεκροί από το ναυάγιο με τους μετανάστες

Λέσβος: 17 οι νεκροί από το ναυάγιο με τους μετανάστες

Δεκαεπτά είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ανατολικά της Λέσβου, μετά τη βύθιση σκάφους στο οποίο επέβαιναν περίπου 40 πρόσφυγες – μετανάστες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εντοπίστηκε ακόμα μια σορός, ενώ έχουν διασωθεί δέκα άνθρωποι μέχρι στιγμής. 

Το σκάφος με τους πρόσφυγες – μετανάστες βυθίστηκε το βράδυ της Τετάρτης (05.10.2022) στην περιοχή «Προβοσκίδα», ανατολικά της Λέσβου. Εκτιμάται ότι αναχώρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί. 

Σύμφωνα με το stonisi.gr, από τους 17 νεκρούς, οι 16 είναι γυναίκες ενώ η τελευταία σορός που εντοπίστηκε ανήκει σε έναν νεαρό άνδρα (ανήλικος). Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίστηκε ακόμα μια γυναίκα ανεβάζοντας των διασωθεισών γυναικών σε 10 και έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στο θάλαμο βραχείας νοσηλείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, όπως μεταδίδει το stonisi.gr, περίπου στις 9.30 το πρωί οι διασωθείσες από το ναυάγιο δέχθηκαν την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκαγκα, η οποία βρίσκεται στη Μυτιλήνη στα πλαίσια προγραμματισμένης επίσκεψης της στη Λέσβο.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είπε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, που μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα το πρωί της Πέμπτης (06.10.2022), κάποιες από τις γυναίκες που διασώθηκαν εντοπίστηκαν σε σπηλιά. Είπε μάλιστα ότι οι άνδρες του Λιμενικού βουτούσαν με τα ρούχα στη θάλασσα καθώς φοβόντουσαν ότι υπάρχουν και παιδιά. Λίγο αργότερα σε δηλώσεις στον ΑΝΤ1, ο Νίκος Κοκκάλας διευκρίνισε ότι στο ναυάγιο δεν υπήρχαν παιδιά και έκανε λόγο για πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπήρχαν πολλοί πρόσφυγες – μετανάστες που κατάφεραν να αοβιβαστούν από την βάρκα και να διαφύγουν στην ξηρά. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

 

Στις έρευνες συμμετείχαν δυνάμεις του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής, του Στρατού και της Αστυνομίας. Συμμετείχαν επίσης ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και ένα super puma, ενώ στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι που έφταναν τα 7 μποφόρ. 

Δείτε βίντεο:

15 αγνοούμενοι στα Κύθηρα – Μαρτυρίες για νεκρούς 

Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία στο Αιγαίο με θύματα για ακόμα μια φορά, πρόσφυγες – μετανάστες είναι διπλή, καθώς ναυάγιο σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (05.10.2022) και στα Κύθηρα. Βάρκα στην οποία επέβαιναν 95 άνθρωποι προσέκρουσε σε βράχια και βυθίστηκε. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 80 άνθρωποι και – σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία – αγνοούνται 15. Υπάρχουν ωστόσο μαρτυρίες για τουλάχιστον 6 νεκρούς.  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις