Ελλάδα

«Λευκό Βέλος»: Δοκιμές για την επετειακή ιστορική διαδρομή της 25ης Μαρτίου (pics, video)

Σε Τιθορέα και Λιανοκλάδι τροχοδρομεί το «Λευκό Βέλος» σήμερα, Κυριακή (21.02.2021). Πρόκειται για το πρώτο από τα πέντε καινούρια υψηλής ταχύτητας τραίνα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ηλεκτρική γραμμή που συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη.

Το «Λευκό Βέλος» έφτασε στην Ελλάδα στις 16 Ιανουαρίου και στις 25 Μαρτίου 2021 θα κάνει το πρώτο επετειακό και συγχρόνως ιστορικό δρομολόγιο, τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821.

Το «Λευκό Βέλος» είναι ανακατασκευασμένο στο εργοστάσιο της Alstom στο Σαβιλιάνο της Βόρειας Ιταλίας, μπορεί να πιάσει τα 200 χιλιόμετρα ανά ώρα και θα κάνει τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 3,5 ώρες, όπως σημειώνει το LamiaReport.

Το «Λευκό Βέλος» ή αλλιώς το ΕΤR-470 βρίσκεται σήμερα, Κυριακή (21.02.2021) στον σταθμό της Τιθορέας Φθιώτιδας, προκειμένου από αύριο, Δευτέρα (22.02.20210 έως και την Πέμπτη (25.02.2021) να κάνει δοκιμές στη γραμμή μέχρι το Λιανοκλάδι.

Το «Λευκό Βέλος» ή όπως αλλιώς βαφτιστεί από την Κυβέρνηση, θα δοκιμάσει να πιάσει τα 200 χιλιόμετρα με ασφάλεια, μεταξύ Κάτω Τιθορέας και Ρεγγινίου και από Μώλο έως Λιανοκλάδι, διασχίζοντας με αυτή την ταχύτητα και τη σύγχρονη σήραγγα του Καλλιδρόμου.

Η αμαξοστοιχία ΕΤR-470, αποτελείται από εννέα βαγόνια, πέντε οικονομικής θέσης, τρία πρώτης και ένα καφέ – εστιατόριο.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων το παρθενικό του ταξίδι θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου με στόχο να καλύψει την απόσταση σε 3 ώρες και 15 λεπτά. Θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις παρόμοιες (ανακατασκευασμένες) αμαξοστοιχίες που θα φτάσουν Ελλάδα από την Ιταλία έως το Φθινόπωρο του 2021.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο «έλεος» της κακοκαιρίας η χώρα: Ανεμοστρόβολοι σε Αλεξανδρούπολη και Ηλεία – Λύνουν κάβους τα πλοία
Στην Αλεξανδρούπολη ριπές που έφτασαν τα 154,5 χλμ./ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, και διήρκεσαν περίπου 15 λεπτά, ξερίζωσαν περισσότερα από 15 δέντρα
Ανεμοστρόβιλος στην Αλεξανδρούπολη
Στις 15 Ιανουαρίου δικάζονται οι πρώτες αγωγές για τα ομαδικά sms του Υπ. Μεταφορών το 3ημερο της 28ης
Το sms έγραφε: «Το περσινό 3ημερο της 28ης, 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Αν αγαπάς την οικογένειά σου, πρόσεξε πώς οδηγείς. Καλό δρόμο. Υπουργείο Μεταφορών»
αυτοκίνητα στα διόδια 16
Ηλικιωμένοι ξεγέλασαν απατεώνα που παρίστανε υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ για να τους κλέψει στα Γλυκά Νερά
Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι κατάλαβε την απάτη, αφού είχε πέσει ξανά θύμα εξαπάτησης, με αποτέλεσμα να κάνει ότι τον πιστεύει αλλά στην πραγματικότητα είχε ειδοποιήσει την αστυνομία
Γλυκά Νερά
16