Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Λινού για Πάσχα: «Σωτήρια» η δυνατότητα απελευθέρωσης των μετακινήσεων (vid)

Λινού για Πάσχα: «Σωτήρια» η δυνατότητα απελευθέρωσης των μετακινήσεων (vid)
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Έντονος είναι ο προβληματισμός των ειδικών για τη διασπορά του κορονοϊού ενόψει και του Πάσχα, ενώ το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των μετακινήσεων φαίνεται να απομακρύνεται. Για την πορεία της πανδημίας και την ψυχολογική κόπωση του κόσμου, μίλησε το πρωί της Τρίτης (20/4) στο MEGA η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λιγνού. 

Η κ. Λινού χαρακτήρισε «σωτήρια» τη δυνατότητα να μπορέσουμε να μετακινηθούμε το Πάσχα, καθώς «η λύση δεν είναι το να κλειστούμε μέσα γιατί θα πολλαπλασιάσουμε τη νόσο». Σχετικά με την Ανάσταση, πρότεινε να γίνει σε διαφορετικές ώρες «για να διασπαρεί ο κόσμος, να μην είμαστε όλοι μαζί».

Click4more: Τζανάκης για απελευθέρωση μετακινήσεων: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο για το Πάσχα (vid)

Σημείωσε δε πως θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, και κυρίως τα νέα παιδιά, τα οποία είναι λογικό να έχουν κουραστεί, ωστόσο «όσο πιο υπομονή κάνουμε, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα». «Έχουμε πιεστεί ψυχολογικά όλοι, δεν ξέρουμε τι μας περιμένει και το σημαντικότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σκεφτούμε ότι είναι μια μπόρα και θα περάσει», πρόσθεσε. 

Click4more: Σαρηγιάννης: Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό θα φέρουν διασπορά

«Το πρόβλημα είναι ότι διχαζόμαστε και το χειρότερο πράγμα που μπορεί να μας συμβεί είναι η διχόνοια για το πώς θα αντιμετωπίσουμε έναν εχθρό που είναι κοινός για όλους», είπε χαρακτηριστικά. 

Σχετικά με τις φοβίες που έχουν διατυπωθεί για την ασφάλεια των self-tests, η κ. Λινού τόνισε ότι «ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι να μη γίνει σωστά, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε».

Τέλος, όσον αφορά τους εμβολιασμούς και αν όσοι έχουν λάβει το εμβόλιο θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης, η καθηγήτρια σημείωσε ότι μια συζήτηση για ενδεχόμενα προνόμια εμβολιασμένων είναι διχαστική.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από MEGA

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις