Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Live: Φωτιά στην Αττική – Δεκάδες νεκροί – Όλες οι εξελίξεις

Live: Φωτιά στην Αττική – Δεκάδες νεκροί – Όλες οι εξελίξεις

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ – ΓΙΑ 50 ΜΙΛΑ Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
– 26 άνθρωποι περίμεναν αγκαλιασμένοι τον θάνατο στο Κόκκινο Λιμανάκι – Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε σε οικόπεδο στην Αργυρά Ακτή λίγα μέτρα από την θάλασσα!
– 71 από τους 159 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται – 10 διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας – 23 τα παιδιά που έχουν τραυματισθεί
– Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου – Πάνω από 1.000 σπίτια και 300 οχήματα καταστράφηκαν
– ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ LIVE BLOGGING του newsit.gr

Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν την τραγωδία από την καταστροφική φωτιά στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά της Αττικής. Οι εικόνες που έχουν αντικρύσει όσοι βρέθηκαν στα σημεία που πέρασε η πύρινη λαίλαπα είναι τουλάχιστον φρικιαστικές. Και θεωρείται βέβαιο ότι οι 24 νεκροί δεν θα είναι ο τελικός απολογισμός από το κακό που χτύπησε στην καρδιά του καλοκαιριού ανυποψίαστους πολίτες.

Οι νεκροί είναι τόσο στην στεριά όσο και στην θάλασσα και οι ιστορίες πίσω από τον χαμό βρεφών, παιδιών, των μανάδων τους αλλά και ανθρώπων που έπεσαν στις φλόγες για να σώσουν τους δικούς τους θα μας στοιχειώνουν για καιρό. Μανάδες βρέθηκαν στα καμένα νεκρές να έχουν σκύψει πάνω από τα παιδιά τους για να τα προστατεύσουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Γονείς έπεφταν με τα παιδιά τους στην θάλασσα για να σωθούν από τις φλόγες που έγλειφαν την ακτή. Και όλα αυτά στην καρδιά της Ελλάδας στην Αττική σε μια περιοχή λίγο πιο έξω από την Αθήνα. Τους κυνηγούσε ο θάνατος και δυστυχώς τους έπιασε…

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις από την επόμενη μέρα από την φωτιά στο Μάτι στο live blogging του newsit.gr

Οι μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν με διαφορά λίγων ωρών σε Κινέτα και Ραφήνα έδειξαν ξεκάθαρα τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού και την απουσία σχεδιασμού στην περίπτωση τέτοιων περιστατικών όπως οι δασικές πυρκαγιές.

Περιοχές που είναι πυκνοκατοικημένες, που είναι παραθεριστικές όπως η Κινέτα, οι Άγιοι Θεόδωροι αλλά και το Μάτι, ο Νέος Βουτζάς και άλλες περιοχές βρέθηκαν στην δίνη της πύρινης λαίλαπας με τους άνδρες της πυροσβεστικής να δίνουν όλο τους το είναι όπως πάντα για να περιορίσουν την καταστροφή αλλά να μην υπάρχει ο σωστός συντονισμός και η σωστή εκτίμηση για το εύρος που μπορεί να πάρουν οι πυρκαγιές.

Οι κάτοικοι ανήμποροι να αντιδράσουν σε πολλές περιπτώσεις κινήθηκαν από το ένστικτο και σώθηκαν αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Τόσο οι τοπικοί άρχοντες όσο και η κεντρική διοίκηση ο λεγόμενος και κρατικός μηχανισμός φάνηκε ότι δεν είχαν κανέναν σχεδιασμό για να αντιμετωπίσουν δυο μεγάλες φωτιές με πολλά μέτωπα στην καρδιά της Ελλάδας. Στην Αττική.

Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στις φλόγες, έτρεχαν να σωθούν με ότι μέσο μπορούσαν, έπεφταν ακόμα και στην θάλασσα. Η πυροσβεστική έκανε την πρώτη επίσημη ενημέρωση σχεδόν εννέα ώρες μετά. Η μόνη έννοια των αρμοδίων υπουργών ήταν να αφήσουν να εννοηθεί ότι οι φωτιές αυτές δεν ήταν τυχαίες και όχι να συντονίσουν τους υφιστάμενους τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις