Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Λουκίλα Καρέρ Πλέσσα για Σταμάτη Κόκοτα: Η συνεργασία με τον Μίμη που δεν έγινε ποτέ

Λουκίλα Καρέρ Πλέσσα για Σταμάτη Κόκοτα: Η συνεργασία με τον Μίμη που δεν έγινε ποτέ

Με λόγια καρδιάς αποχαιρετά και η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλα Καρέρ, τον Σταμάτη Κόκοτα. Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και ο αείμνηστος τραγουδιστής όπως εξηγεί, μιλώντας στο newsit.gr, «μπορεί να μην είχαν συνεργαστεί αλλά υπήρξαν συναντήσεις και ο Σταμάτης ήθελε να συνεργαστούν».

Η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα αναφέρει την πικρία που είχε ο τραγουδιστής, καθώς εξαιτίας των εταιρειών οι δύο άντρες δεν συνεργάστηκαν ποτέ. «Ο Σταμάτης Κόκοτας δεν είχε συνεργαστεί με τον Μίμη Πλέσσα και αυτό το έφερε βαρέως. Κάθε φορά που με συναντούσε μου έλεγε “τέτοιο λάθος, να μην έχω πει σε πρώτη εκτέλεση τραγούδια του άντρα σου;” Αυτό ήταν θέμα εταιρειών, ο Σταμάτης ήταν σε άλλη εταιρεία που δεν συνεργαζόταν με τον Μίμη».

Μάλιστα, περιγράφει δύο συγκινητικά στιγμιότυπα μεταξύ των δύο αντρών. «Κάποια στιγμή, το 2018 έρχεται ένα απόγευμα στο σπίτι, μένει πολλές ώρες και αρχίζει και ψάχνει όλα μας τα βινύλια και έλεγε “αχ αυτό έπρεπε να το είχα πει εγώ πρώτη εκτέλεση, μαέστρο γράψε μου ένα τέτοιο κύκλο τραγουδιών”.

Ήταν πολύ συγκινητική αυτή η διάθεσή του και τα λόγια που άκουσα. Η δεύτερη συγκίνηση μας την χάρισε λίγους μήνες αργότερα, όταν ο άντρας μου έκανε μία μεγάλη συναυλία τον Ιούλιο του ’19 στο Βεάκειο με πολλούς τραγουδιστές, ο Σταμάτης με πήρε τηλέφωνο και μου λέει: “Θα κάνει συναυλία ο Πλέσσας και θα λείπω εγώ;”.

Εγώ δεν τον είχα σκεφτεί γιατί δεν είχε πει ρεπερτόριο του μαέστρου. Και ήρθε στη συναυλία και είπε 3 – 4 τραγούδια έτσι κατευθείαν, ανέβηκε στην σκηνή και τα είπε από καρδιάς. Πραγματικά ήταν πολύ συγκινητικές αυτές οι στιγμές. Καλό ταξίδι να έχει» καταλήγει η Λουκίλα Καρέρ Πλέσσα.

Η Λουκίλα Καρέρ Πλέσσα παραχώρησε στο newsit.gr φωτογραφίες από τον κήπο του σπιτιού του Μίμη Πλέσσα τον Μάιο του 2018 και από συνάντηση που είχε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης με τον αείμνηστο τραγουδιστή και τον Γιώργο Χατζηνάσιο τον Ιούνιο του ’19.

Τον αξέχαστο Σταμάτη Κόκοτα αποχαιρέτησε μιλώντας στo newsit.gr και η κόρη του Γρηγόρη Μπιθικώτση, Άννα.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις