Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Λουτράκι: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες – Κατακαίει τα πάντα η μεγάλη φωτιά – video

Λουτράκι: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες – Κατακαίει τα πάντα η μεγάλη φωτιά – video

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Λουτράκι – Τεράστια κινητοποίηση για τον έλεγχό της.
“Φωτίστηκε” η πόλη και “πνίγηκε” στον καπνό η περιοχή.
Μέτωπο και σε ρεματιά με δάσος στη θέση Χάνι Δερβενίου στα Μέγαρα.
Σοκαριστικές εικόνες και βίντεο.

Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στο Λουτράκι, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου καίει ανεξέλεγκτη.

Τα εναέρια μέσα όπως είναι φυσικό αποχώρησαν λόγω νύχτας και το βάρος πέφτει στις επίγειες δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί και αντιμετωπίζουν αρκετές διάσπαρτες εστίες με στόχο να τις θέσουν υπό έλεγχο πριν από τις πρωινές ώρες, που προβλέπεται πάλι αύξηση της έντασης των ανέμων.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και τέσσερις υδροφόρες της Περιφέρειας και του δήμου.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις Κεχριές Κορινθίας έχει σβηστεί, ενώ υπό έλεγχο είναι και η πυρκαγιά κοντά στις Πίσσες Λουτρακίου. Οι εικόνες από την φωτιά στο Λουτράκι ωστόσο είναι τρομακτικές, με τον καπνό να έχει “πνίξει” τα πάντα.

Χαρακτηριστικό των έντονων προσπαθειών είναι πως πυροσβέστης δέχτηκε πρώτες βοήθειες από… τον αντιπεριφερειάρχη.

Η φωτιά όπως φαίνεται από την Εθνική Οδό

68 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες!

Οι πολλές φωτιές στην ίδια περιοχή προβληματίζουν έντονα τις ανακριτικές αρχές γι’ αυτό έχει ξεκινήσει ήδη προανάκριση για τα αίτια, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Π.Σ.

Σημειώνεται ότι το 24ωρο από χτες στις 19:00 έως τις 19:00 σήμερα, Σάββατο, εκδηλώθηκαν συνολικά σε όλη την Ελλάδα, 68 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, ενώ διατέθηκαν συνολικά 846 πυροσβέστες, 287 οχήματα, 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν 17 υδροφόρες και έξι μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Φωτιά και στα Μέγαρα

Λίγο πριν τις 8.30 το βράδυ το κέντρο της Πυροσβεστικής ενημερώθηκε για ακόμα μια πυρκαγιά λίγα χιλιόμετρα μακρυά από αυτή στο Λουτράκι και ειδικότερα στα Μέγαρα, στην περιοχή Χάνι Δερβενίου, όπου έσπευσαν δυνάμεις προκειμένου να την αντιμετωπίσουν γρήγορα, καθώς αυτή την ώρα έχουν πέσει οι άνεμοι, γεγονός που διευκολύνει τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Η φωτιά είναι σε ρεματιά με δάσος και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή μέχρι στιγμής.

Ήδη στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 11 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και δύο ομάδες πεζοπόρων,

Μικρότερες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στον Άγιο Στέφανο προς Αφίδνες, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και στον Μαραθώνα, οι οποίες όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν εμπνέουν ανησυχία.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών και την Κυριακή

Υπενθυμίζεται ότι και την Κυριακή, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για έξι περιφέρειες και συγκεκριμένα:

• Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)

• Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

• Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο)

Όλες οι δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα ενώ από την Πυροσβεστική απευθύνεται έκκληση στους πολίτες:

• Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς

• Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112

πηγή: korinthostv.gr, npress.gr

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις