Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Λύγισε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας: Ασθενής μου ζήτησε να αποχαιρετήσει τους δικούς του

ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας

Συγκίνησε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου της Λάρισας περιγράφοντας τα όσα έγιναν με ασθενή που δεν επιθυμούσε να διασωληνωθεί. Αποχαιρέτησε με βιντεοκλήση τους δικούς του.

Η Λάρισα είναι πολύ κοντά στο να γίνει Θεσσαλονίκη με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν τους ασθενείς τους στην ζωή.

Το γενικό νοσοκομείο της περιοχής έχει μετατραπεί αποκλειστικά σε νοσοκομείο για Covid-19 περιστατικά, αφού δε νοσηλεύει και δεν εξετάζει άλλα περιστατικά, τα οποία διοχετεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, με τους γιατρούς να δημιουργούν απλές κλίνες σε ΜΕΘ, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αυξημένη εισαγωγή ασθενών.

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Απόστολος Κομνός, διευθυντής της ΜΕΘ του γενικού νοσοκομείου Λάρισας, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση και λύγισε όταν αναφέρθηκε σε έναν 80χρονο ασθενή ο οποίος κουράστηκε και δεν ήθελε να διασωληνωθεί.

«Μου ζήτησε να επικοινωνήσει με την οικογένειά του για να τους αποχαιρετήσει», είπε με σπασμένη φωνή ο κ. Κομνός. «Τους αποχαιρέτησε έναν έναν με βιντεοκλήση», είπε και πρόσθεσε: «Ευτυχώς ακόμα δεν χάθηκε και ελπίζουμε να μην χαθεί».

Ο κ. Κομνός είπε ακόμα ότι: «Το νοσοκομείο έχει διαθέσει 123 κλίνες για περιστατικά Covid-19 και 24 κλίνες ΜΕΘ. Έχουμε φτάσει στα όριά μας. Θα λειτουργήσουμε με τη βοήθεια των συναδέλφων μας που θα μας συνδράμουν, άλλες 5 κλίνες μέσα στο Σαββατοκύριακο. Και στη Λαμία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανοίξουν άλλες 5 κλίνες. Από τα άλλα νοσοκομεία δεν υπάρχει φως».

Ο κ. Κομνός επισήμανε ότι θα διατεθούν συνολικά 176 κλίνες για ασθενείς Covid-19, την ώρα που οι ιστορίες ασθενών που είναι σε κρίσιμη κατάσταση συγκινούν.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις