Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ματίνα Παγώνη: Ξεχάστε άνοιγμα στις 7 Δεκεμβρίου – Να μην ανοίξουν τα σχολεία

Ματίνα Παγώνη: Ξεχάστε άνοιγμα στις 7 Δεκεμβρίου – Να μην ανοίξουν τα σχολεία

Όσο ο αριθμός των κρουσμάτων είναι τετραψήφιος και των διασωληνωμένων τριψήφιος, τα μέτρα δύσκολα να αρθούν. Η Ματίνα Παγώνη ζητά ξανά και ξανά να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν από τις γιορτές και επαναλαμβάνει την άποψη ότι το lockdown δεν θα αρθεί στις 7 Δεκεμβρίου.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε 7 Δεκέμβρη» ήταν η κατηγορηματική απάντηση που έδωσε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (30.11.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Και αυτό γιατί, όπως είπε, ο αριθμός των κρουσμάτων και τον ασθενών που νοσηλεύονται με κορονοϊό παραμένει υψηλός και σίγουρα ένα μέρος τους θα διασωληνωθεί.

Click4more Lockdown: Η εβδομάδα… που κρίνει τα Χριστούγεννα – Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας και σίγουρα 10 ημέρες, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και εκτίμησε ότι για να «ανοίξει» η χώρα, το ασφαλές θα είναι γύρω στα 500 κρούσματα και οι διασωληνωμένοι σε διψήφιο αριθμό.

Η Ματίνα Παγώνη επανέλαβε επίσης την άποψή της πως θα τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν τον Ιανουάριο μετά τις γιορτές. Οι ημέρες είναι πολύ λίγες, είπε και είπε ξανά ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό αλλά το πρόβλημα εστιάζεται σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που θα κυκλοφορήσουν για να πάνε και να γυρίσουν τα παιδιά από το σχολείο και αυτό πρέπει να αποφευχθεί.

Με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ημερών και όχι της Κυριακής όπου τα τεστ που έγιναν ήταν λιγότερα, υπάρχει μια μείωση μικρή και σταδιακή που πρέπει οι επιστήμονες να παρακολουθήσουν όλη την επόμενη εβδομάδα, σημείωσε η Ματίνα Παγώνη.

Προσοχή, είπε, χρειάζεται και το τι θα γίνει μετά το άνοιγμα της αγοράς γιατί «μπορεί να δούμε τις επιπτώσεις το επόμενο 15νθήμερο».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις