Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου: “Μυστικοί” αστυνομικοί, drones και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου: “Μυστικοί” αστυνομικοί, drones και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα της Αστυνομίας κατά το τριήμερο των εορτασμών για την 45η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών.

Έκτακτα μέτρα λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, θα ισχύσουν στο οδικό δίκτυο γύρω από το κτίριο του Ιδρύματος ως την Πλατεία Κάνιγγος. Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Πέμπτη έως και την Παρασκευή 16/11/2018, ενώ το Σάββατο 17/11/2018 θα επεκταθούν και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών, λόγω της πορείας προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Επίσης, τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ), σύμφωνα με απόφαση που πήραν οι «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.».

Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί

Εντωμεταξύ σε συναγερμό βρίσκεται το σύνολο της αστυνομίας ενόψει των εκδηλώσεων. Στα δρακόντεια μέτρα που θα ληφθούν, πρόκειται να συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παρουσία πολύ μεγάλης αστυνομικής δύναμης σε όλο το κέντρο και ειδικότερα έξω από αστυνομικά τμήματα και γενικότερα σε κτίρια όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες. Επιπλέον, στην περιοχή των Εξαρχείων θα βρίσκονται πολλοί “μυστικοί” αστυνομικοί που θα παρατηρούν τυχόν ύποπτες κινήσεις ατόμων, καθώς και κτίρια, τα οποία τελούν υπό κατάληψη.

Παράλληλα, πάνω από το κέντρο της Αθήνας θα πετούν συνεχώς μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, προκειμένου να κατοπτεύεται όλη η περιοχή και να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις