Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Μήνυμα Πάιατ στην Άγκυρα: Υποστηρίζουμε το δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλευθεί τους πόρους της

Πάιατ

Ο Τζέφρεϊ Πάιατ έδωσε ηχηρή απάντηση στις αιτιάσεις της Τουρκίας για μονομερή ενέργεια της Λευκωσίας στην Κυπριακή ΑΟΖ

Κατηγορηματική ήταν η απάντηση του Τζέφρεϊ Πάιατ για την επικέιμενη έρευνα της κοινοπραξίας ExxonMobil – Qatar Petroleum στην κυπριακή ΑΟΖ, μιλώντας στο Thessaloniki Summit 2018. “Οι ΗΠΑ είναι σαφείς: Υποστηρίζουμε το δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλευθεί τους πόρους της”, διεμήνυσε ο Αμερικανός πρέσβης, που κατά το παρελθόν δεν έχει κρύψει τις ανησυχίες του για ένα “ατύχημα” με την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός Πρέσβης δεν έχει κρύψει την ανησυχία του για ένα ατύχημα

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Πάιατ την χαρακτήρισε πολύ σημαντική για την Ελλάδα καθώς θα ενισχύσει τον ρόλο της ως οικονομική πύλη των Βαλκανίων.

«Η ιστορία θα είναι γενναιόδωρη με τον Τσίπρα, ο οποίος επέδειξε πολιτικό θάρρος για να προχωρήσει η συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Οι ΗΠΑ θα δουλέψουν πολύ σκληρά για να την προωθήσουμε. Ενδιαφερόμαστε πολύ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, θέλουμε να δούμε να ολοκληρώνεται και να προοδεύσει η ΠΓΔΜ καθ’ οδόν προς τη Συμμαχία, ώστε να ευημερήσει η ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο κ. Πάιατ.

«Ξέρουμε την Ελλάδα ως πηγή σταθερότητας. Περάσατε μία από τις πιο σοβαρές οικονομικές κρίσεις στην ιστορία και τα καταφέρατε. Δεν έχετε επιτήρηση και η δημοκρατία σας παρέμεινε άθικτη. Ο πλανήτης εκτιμάει το πόσο αποφασιστικοί ήσασταν», είπε ακόμη ο κ. Πάιατ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις