Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Μητέρα Γαρυφαλλιάς: Δεν ήθελα να είμαι μητέρα δολοφόνου, προτιμώ το παιδί μου άγγελο

Μητέρα Γαρυφαλλιάς: Δεν ήθελα να είμαι μητέρα δολοφόνου, προτιμώ το παιδί μου άγγελο

«Μου έλεγε η γιαγιά μου πως ”τον παράδεισο δεν τον έχω ζήσει αλλά η κόλαση ξέρω τι είναι: είναι να χάνει ένας γονιός του παιδί του”. Δεν το φανταζόμουν ότι θα μου συμβεί» δήλωσε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη.

Η Άννα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που έπεσε θύμα δολοφονίας από τον σύντροφό της κατά τη διάρκεια των διακοπών το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο συγκλόνισε με τα λόγια της. Η κ. Ψαράκου είπε: «Ήταν δύσκολη η χρονιά για εμένα. Η δυσκολότερη. Δεν είχαν σκεφτεί ποτέ ότι θα υπήρχε τέτοια κατάληξη. Πάντα μια μάνα σκέφτεται για το παιδί του ότι μπορεί να πάθει κάτι όταν βγει, αλλά ποτέ κάτι τέτοιο. Μου έλεγε η γιαγιά μου πως ”τον παράδεισο δεν τον έχω ζήσει αλλά η κόλαση ξέρω τι είναι: είναι να χάνει ένας γονιός του παιδί του”. Δεν το φανταζόμουν ότι θα μου συμβεί. Στους γιους μου πάντα λέω να σέβονται αυτούς που έχουν απέναντί τους. Είτε είναι κορίτσι, είτε είναι αγόρι. Και αν δουν κάποιον αδύναμο ή κάποια αδύναμη κοπέλα, να την προστατεύουν. Τώρα έχουν χάσει κι αυτά τη γη κάτω από τα πόδια τους».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα: «Όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται με επίκεντρο την γυναίκα, πρέπει να αλλάξει και να μπει στο επίκεντρο ο άντρας. Λένε για 15 γυναικοκτονίες αλλά υπάρχουν και 15 δολοφόνοι από πίσω. Δε θα ήθελα να είμαι μητέρα ενός δολοφόνου. Προτιμώ το παιδί μου να είναι άγγελος, να έχει αφήσει πίσω αυτή την αγάπη και αυτό το φως, παρά να είχα ένα δολοφόνο. Αυτές οι γυναίκες πρέπει να βγουν μπροστά και να πουν που έχουν κάνει λάθος. Δεν ξέρω γιατί δεν βγαίνουν».

«Πίσω από την κόρη μου είναι όλες οι κόρες, γιατί για εμένα όλες αυτές οι αδικοχαμένες κοπέλες και τα αγόρια, γιατί είναι πάρα πολλά. Και το συνειδητοποίησα όταν είδα κάποια ματωμένα πορτρέτα, ήταν και πολλά αγόρια. Ο Φύσσας, ο Ζακ, ο Γιακουμάκης. Όλα αυτά τα μάτια ήταν ζωντανά και με κοιτούσαν, έχοντας ένα ”γιατί”. Και πρώτα από όλα της κόρης μου» σημείωσε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς.

Συνέχισε λέγοντας: «Μέσα από αυτή την απώλεια βλέπεις τα πράγματα, τα ρούχα που φορούσε, που είναι άψυχα αλλά για εσένα έχουν πάρα πολύ μεγάλη σημασία, γιατί εκεί μέσα υπήρχε το σώμα του παιδιού σου. Η ψυχή για εμένα δεν φεύγει ποτέ από κοντά μου, συγγνώμη αν σας φαίνεται κάπως αυτό».

«Μπορώ και τη νιώθω συνεχώς κοντά μου, χαμογελαστή και όμορφη, όπως την είχα πάντα στο μυαλό μου. Δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό, δεν μπορεί να μου το πάρει κανείς. Είναι φυλαχτό», πρόσθεσε.

Τέλος, η ίδια θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς όλους τους άντρες: «Θα ήθελα να περάσω, αν μου επιτρέπετε, ένα μήνυμα και προς τους άντρες. Πρέπει και οι άντρες να προσέξουν πάρα πολύ και όταν έχουν μια σχέση, μια κοπέλα, μια σύντροφο που δεν τους αρέσει, που δεν τους κάνει, που τους προσβάλλει, που τους υποτιμά, που τους χάλασε τη φάση, ας την πάρουν αυτή την κοπέλα, ας την πάνε στο σπίτι της και να την αφήσουν έξω από την πόρτα της, να μην την ξανασυναντήσουν ποτέ, να γυρίσουν στη μάνα τους, γιατί και αυτούς μάνα τους περιμένει και αυτό το κορίτσι το περιμένω εγώ και η οικογένειά της».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις