Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: Είναι ο Αρχιεπίσκοπος ΣΥΡΙΖΑ;

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: Είναι ο Αρχιεπίσκοπος ΣΥΡΙΖΑ;

Μια δημόσια ολόθερμη υποστήριξη της συμφωνίας του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό, ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του, το κήρυγμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου στον εσπερινό του Αγίου Νεκταρίου.

Ήταν η πρώτη φορά που κάποιος από τους Μητροπολίτες υπερασπίστηκε τόσο θερμά τη συμφωνία αυτή ενώπιον κληρικών,αλλά και του απλού λαού.

Ο Σεβασμιότατος Αλεξανδρουπόλεως «απάντησε» μέσω του κηρύγματός του στις «αγωνίες» των κληρικών περί της μισθοδοσίας τους τονίζοντας με νόημα καταρχάς: «Ο ιερεύς δημόσιος υπάλληλος;. Δεν το θέλουμε αυτό. Είναι ταπεινωτικό για το ράσο» για να συνεχίσει ρίχνοντας τα βέλη του εναντίον του συνδικαλισμού τονίζοντας πως “τίποτε δεν κατέστρεψε την πατρίδα μας περισσότερο απ’ ότι ο συνδικαλισμός», ενώ προσπάθησε να καθησυχάσει τους ιερείς αναφορικά με τη μισθοδοσία τους επισημαίνοντας: «Ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιεραρχία θα εξασφαλίσουν τους μισθούς των ιερέων. Είναι αδιανόητο να μην μισθοδοτείται ο κλήρος μετά από όσα πήρε η Πολιτεία από την Εκκλησία».

Διαβάστε περισσότερα στο dogma

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις