Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μιχάλης Κωσταράκος: Τελευταίο «αντίο» στον πρώην Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ – Στεφάνι από τον Χουλουσί Ακάρ στην κηδεία

Μιχάλης Κωσταράκος: Τελευταίο «αντίο» στον πρώην Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ – Στεφάνι από τον Χουλουσί Ακάρ στην κηδεία

Το τελευταίο αντίο στον επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ και πρώην πρόεδρο της της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο λένε σήμερα συγγενείς, φίλοι και στρατιωτικοί στη Θεσσαλονίκη, όπου γίνεται η κηδεία του.

Η κηδεία του Μιχάλη Κωσταράκου τελείται σε κλίμα συγκίνησης στον Ιερό Ναό της Θεού Σοφίας στην Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το voria.gr, παρόντες οι υπηρεσιακοί υπουργοί Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και της πολιτικής και τοπικής αυτοδιοίκησης της πόλης.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστατούν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως Βαρνάβας. Αγήματα του Στρατού είναι στο προαύλιο του Ιερού Ναού το οποίο έχει κατακλυστεί από στεφάνια. Μεταξύ τους και αυτό που απέστειλε ο πρώην υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 67 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Μιχαήλ Κωσταράκος υπήρξε αρχηγός ΓΕΕΘΑ από την 1η Νοεμβρίου του 2011 μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2015. Από τις 6 Νοεμβρίου 2015 μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου 2018 διετέλεσε πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχε τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα στρατιωτικά μετάλλια και παράσημα του βαθμού του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις