Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Ένταση στη δίκη των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του

δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Μία σχεδόν ολόκληρη δικάσιμο, από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι, χρειάστηκε προκειμένου να αρχίσει και τελικά να διακόψει η δίκη των δύο Αλβανών για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Οι δύο κατηγορούμενοι καθώς και ένας τρίτος συμπατριώτης τους (μάρτυρας σε αυτή τη δίκη) φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του ποινικολόγου  Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η δίκη θα θα συνεχιστεί στις  15 Δεκεμβρίου 2017. Πρώτος μάρτυρας θα καταθέσει ο δικηγόρος που δέχθηκε την επίθεση.

Κατηγορούμενος και ο Φλώρος της Energa

Κατηγορούμενος στην υπόθεση για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, ο οποίος μετήχθη στη δίκη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Ο επιχειρηματίας έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 21 ετών για την υπόθεση της Energa-Hellas Power.  Στο δικαστήριο τέθηκαν αιτήματα διακοπής από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Εμπόδιο η υπόθεση του Mr Biticoin

Η πολιτική αγωγή  γιατί έπρεπε να παραστεί στην υπόθεση της έκδοσης ή μη στις ΗΠΑ του γνωστού ως «Mr Bitcoin» Αλεξάντερ Βίνικ στον Άρειο Πάγο ενώ η υπεράσπιση γιατί ένας από τους κατηγορούμενους δεν κάθισε στο εδώλιο, αν και το επιθυμούσε, γιατί το πρωί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών με πρόβλημα υγείας .

«Δεν μπορώ να εκπροσωπήσω τον πελάτη μου εφόσον επιθυμεί να είναι ο ίδιος εδώ. Δεν μπορώ να παραβώ τις εντολές του εντολέα μου.» είπε η συνήγορος του.

Ένταση για την δικαστική αίθουσα

Το σύνολο των δικηγόρων έθεσε και το θέμα της στενότητας  χώρου της δικαστικής αίθουσας. Η παρότρυνση της εισαγγελέως της έδρας προς τους συνηγόρους να κάνουν υπομονή άναψε φωτιές στο δικαστήριο με τον συνήγορο του επιχειρηματία, Ηλία Αναγνωστόπουλο να διαμαρτύρεται.“Ζήτω άδεια να τραβηχτεί φωτογραφία πώς είναι η αίθουσα αυτή τη στιγμή για να κάνουμε αναφορά. Σαν να είμαστε σε λεωφορείο. Τι εννοεί η κ. εισαγγελέας  να κάνουμε υπομονή;” ανέφερε χαρακτηριστικά ο  κ. Αναγνωστόπουλος.

Η διαδικασία διεκόπη για να μεταφέρουν  λίγο αργότερα οι αστυνομικοί στην δικαστική αίθουσα ένα  τραπέζι (κουτσό) το οποίο οι ίδιοι χρησιμοποιούν στην είσοδο του δικαστηρίου.

Το τραπέζι , ωστόσο, δεν διευκόλυνε την κατάσταση καθώς τοποθετήθηκε μπροστά στα εδώλια και όταν το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα των συνηγόρων ένας εκ των κατηγορουμένων αποχώρησε διαμαρτυρόμενος από την αίθουσα γιατί ήθελε να βρίσκονται  ενώπιον του δικαστηρίου όλοι οι συγκατηγορούμενοι του. 

“Φέρατε τραπέζι να φέρετε μπύρες  και σουβλάκια για να φάμε!” φώναξε βγαίνοντας από την αίθουσα.

Νέα ένταση για την ημερομηνία συνεδρίασης

Το επόμενο επεισόδιο παίχτηκε με αφορμή τον ορισμό των ημερών που θα συνεδριάσει και πάλι το δικαστήριο με το νέο έτος . Οι ημερομηνίες άρχισαν να πέφτουν στο τραπέζι αλλά ο μεγάλος αριθμός  των συνηγόρων , οι υποχρεώσεις του δικαστηρίου αλλά και η έλλειψη δικαστικής αίθουσας οδήγησαν σε νέα διακοπή για να βρεθεί λύση . Κάποιος από το ακροατήριο, σχολίασε για την τραγελαφική κατάσταση :” εδώ ταιριάζει το τραγούδι το Σάββατο μπορείς; Όχι, όχι…” ενώ ένας από τους κατηγορούμενους πρότεινε απευθυνόμενος στην πρόεδρο : “Βάλτο Σαββατοκύριακο που έχει κενό”.

Ακόμη και στην διακοπή του δικαστηρίου η γραμματέας μόνη ανέβηκε στην έδρα για νέα συνεννόηση με τους συνηγόρους . Τελικά ορίστηκαν δύο νέες ημερομηνίες για τον Ιανουάριο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις