Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μπουλντόζες στην Ανάβυσσο – Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην παραλία που εκκρεμούσαν… από το 1982! [pics]

αυθαίρετα

Το είχε προαναγγείλει το υπουργείο Περιβάλλοντος και σήμερα το πρωί συνεργεία ξεκίνησαν την επιχείρηση κατεδάφισης κτισμάτων πάνω στο κύμα. Μάλιστα για κάποια από τα κτίσματα που θα κατεδαφιστούν υπάρχουν σχετικά πρωτόκολλα από το 1997 και αλλά και από το…1982!

Βέβαια, η σεζόν έχει τελειώσει επί της ουσίας αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Από το πρωί απομακρύνονται οι ξαπλώστρες έτσι ώστε να γκρεμιστούν οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις ξενοδοχείου στην παραλία Αναβύσσου. Πρόκειται για 4 αυθαίρετα κτίσματα και κιόσκια γύρω στα 100 τ.μ. Έκπληκτοι πελάτες του ξενοδοχείου είδαν τους αστυνομικούς οι οποίοι τους ζητούσαν να απομακρυνθούν προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες κατεδάφισης.

αυθαίρετα

Πρωτόκολλα κατεδάφισης από το… 1982!

Όπως είχε γίνει γνωστό από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για το συγκεκριμένο κτίσμα εκκρεμούσε πρωτόκολλο κατεδάφισης από την 22η Ιανουαρίου 1997. Σε αυτόν το κύκλο κατεδαφίσεων εντάσσεται και εγκατάσταση ψυχαγωγίας στην ευρύτερη περιοχή με πρωτόκολλο κατεδάφισης εκδοθέν την 26η Αυγούστου 1982.

Υπενθυμίζεται, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έβαλαν στο στόχαστρο πενήντα και πλέον αυθαίρετα κτίσματα σε αιγιαλό ή δασικές εκτάσεις στον άξονα Αθηνών-Σουνίου, ενώ συνεχίζονται -από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής- κατεδαφίσεις στην περιοχή του Γραμματικού. Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η έναρξη κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στα ρέματα της Μάνδρας.

φωτο: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ και ΑΠΕ – ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις