Site icon NewsIT
01:47 | 20.06.25

Νέα 24ωρη απεργία στα πλοία της Αδριατικής – Δεμένα στο λιμάνι της Πάτρας από τις 6 το πρωί

Δεμένα πλοία

EUROKINISSI / Φωτογραφία αρχείου

Newsit Newsroom

Μάλιστα, η ΠΕΝΕΝ προειδοποιεί με γενίκευση της απεργίας σε όλη την ακτοπλοΐα, εφόσον δεν βρεθεί λύση στα αιτήματα του κλάδου

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ΠΕΝΕΝ – Ακτοπλόων. Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού εξήγγειλε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (19.06.2025) νέα 24ωρη απεργία για τα πλοία της γραμμής στην Αδριατική.

Μάλιστα, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) προειδοποιεί με γενίκευση της απεργίας σε όλη την ακτοπλοΐα, εφόσον δεν υπάρξει ουσιαστική ανταπόκριση από την πλευρά των ακτοπλόων και της Κυβέρνησης.

Μετά από νέα συνέλευση που πραγματοποίησαν μέλη της ΠΕΝΕΝ στο λιμάνι της Πάτρας αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία με έναρξη στις 6 το πρωί της Παρασκευής (20.06.2025) και λήξη στις 6 το πρωί του Σαββάτου, 21 Ιουνίου.

«Το πλήρωμα καταστρώματος συνεχίζει ανυποχώρητα τον απεργιακό αγώνα στα πλοία της Αδριατικής διεκδικώντας λύσεις στα δίκαια αιτήματά του», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ.

Σύμφωνα με το ναυτεργατικό σωματείο, η απεργία ενισχύθηκε έπειτα από σημερινή απεργιακή συνέλευση στο λιμάνι της Πάτρας, η οποία ακολούθησε μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης ναυτεργατών και υποστηρικτών.

Προσθέτει ότι μετά την τελευταία απεργιακή συνέλευση και έπειτα από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης που έγινε στο λιμάνι της Πάτρας, εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα και έπειτα από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα, τόσο από τη διοίκηση, όσο και από τον κλάδο, η συνέχιση της απεργίας.

Σημειώνει, εξάλλου, πως σχετικά με το προσωπικό ασφαλείας θα τηρηθεί ό,τι προβλέπεται από τη ναυτική νομοθεσία στις περιπτώσεις των απεργιών.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version