Ελλάδα

Νέα Κίος: Σε 15 χρόνια καταδικάστηκε και συνοδηγός του δυστυχήματος όπου σκοτώθηκε η 37χρονη το 2024

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η ελληνική επιβάλλει ποινή κάθειρξης 15 ετών σε συνοδηγό τροχαίου δυστυχήματος

Σε 18 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε σήμερα (29.10.2025) ο οδηγός που προκάλεσε το δυστύχημα στη Νέα Κίο, πέρσι, στο οποίο έχασε τη ζωή της μία 37χρονη μητέρα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι βαριά ποινή «έφαγε» και ο συνοδηγός που βρισκόταν στο όχημα.

Εκδικάστηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου, το τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Αργολίδας στις 11 Οκτωβρίου 2024, όταν βρήκε τραγικό θάνατο η 37χρονης μητέρας.

Οι δύο νεαροί – οδηγός και συνοδηγός – που επέβαιναν στο αυτοκίνητο που προκάλεσε το τροχαίο, αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη αυστηρότητα από το δικαστήριο. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης, σύμφωνα με τους δικηγόρους των δύο νεαρών, εστιάζεται στην αυστηρότητα που επέδειξε το δικαστήριο στον συνοδηγό, ο οποίος, παρόλο που δεν μπορούσε να αποτρέψει την πορεία του αυτοκινήτου, το οποίο έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, καταδικάστηκε με βαρύτατη ποινή χωρίς αναστολή.

Ο συνοδηγός καταδικάστηκε ως άμεσος συνεργός στο αδίκημα της επικίνδυνης οδήγησης με συνέπεια το θάνατο. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η ελληνική επιβάλλει ποινή κάθειρξης 15 ετών σε συνοδηγό τροχαίου δυστυχήματος.

Στον νεαρό μάλιστα, παρόλο που είχε λευκό ποινικό μητρώο, δε χορηγήθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, ούτε αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Από τη μεριά της, η οικογένεια της άτυχης 37χρονης έκανε λόγο για παραδειγματική τιμωρία, ενώ δήλωσε ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου.

Το χρονικό

Το τροχαίο δυστύχημα έγινε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024 έξω από ένα βενζινάδικο στη Νέα Κίο. Σε βίντεο ντοκουμέντο διακρίνεται η σφοδρή σύγκρουση από την οποία έχασε τη ζωή της η 37χρονη μητέρα.

Το αυτοκίνητο που προκάλεσε το δυστύχημα έκανε κόντρες εκείνο το πρωινό, στην παραλιακή της περιοχής.

Μέσα σε αυτό βρίσκονταν οι δύο Ρομά που τραυματίστηκαν, για τους οποίους είχαν γίνει καταγγελίες στις Αρχές το προηγούμενο διάστημα, για συμμετοχή σε παράνομους αγώνες ταχύτητας.

Η άτυχη γυναίκα πήγαινε κανονικά στο ρεύμα της, χωρίς να τρέχει. Ούτε ο οδηγός, ούτε η άτυχη γυναίκα που σκοτώθηκε είχαν περιθώρια αντίδρασης.

Το αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα ήταν ουσιαστικά ακυβέρνητο με την ταχύτητα που είχε αναπτύξει και το φρενάρισμα ήταν αδύνατον να αποτρέψει το δυστύχημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι μυστηριώδεις κλήσεις και τα μηνύματα των 22χρονων, η διαδρομή πριν τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα και ο «τρίτος ύποπτος»
Μυστήριο παραμένει το με ποιον μιλούσε ο 22χρονος συνεργός συνεχώς στο τηλέφωνο ενώ και ο «εκτελεστής» πρέπει να απαντήσει γιατί στην πρώτη απόπειρα δολοφονίας του 68χρονου κάλεσε δύο φορές τον εργοδότη του
Οι δύο κατηγορούμενοι για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα
Ελληνικές πιέσεις για τις ιταλικές φρεγάτες Bergamini που θα αλλάξουν το Πολεμικό Ναυτικό – Αυτοψία και στη Virginio Fasan
Η φρεγάτα αναμένεται να καταπλεύσει στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου θα επιβιβαστεί το ελληνικό κλιμάκιο στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού για εν πλω έλεγχο κρίσιμων συστημάτων και γενικής κατάστασης
Φρεγάτες Bergamini
«Ουδέποτε αναφέραμε ότι το ζώο κακοποιήθηκε σεξουαλικά» λέει ο φιλοζωικός σύλλογος Κρεστένων στην Ηλεία
«Το ζώο μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο από εθελοντές του Συλλόγου, όπου ναρκώθηκε, του τοποθετήθηκε ορός και -σύμφωνα με την κτηνίατρο - έφερε τραύμα στην περιοχή του πρωκτού, στο οποίο έγιναν οκτώ ράμματα»
Το άτυχο τετράποδο που δέχτηκε τη φρικτή επίθεση στην Ηλεία
«Έχουμε σχέση αγάπης με τον σύντροφό μου» λέει η 40χρονη που ξυλοκοπήθηκε στο Κορωπί - Συγκλονίζει η εικόνα της μετά την κακοποίηση
«Οι ξυλοδαρμοί δεν είναι μία συνηθισμένη κατάσταση, δεν συμβαίνει συχνά αλλά συνήθως όταν τσακωνόμαστε, κλείνουμε τις πόρτες και δεν μιλάμε μεταξύ μας και αυτό είναι όλο» λέει η 40χρονη
Η 40χρονη Λιθουανή
34