Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Νέο «Εξοικονομώ 2023» προανήγγειλε ο Κώστας Σκρέκας – Τον Απρίλιο τα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη»

Νέο «Εξοικονομώ 2023» προανήγγειλε ο Κώστας Σκρέκας – Τον Απρίλιο τα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη»
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Το νέο «Εξοικονομώ 2023» και το «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» προανήγγειλε στη σημερινή του (24.3.2023) ενημέρωση ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των νέων προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας της κυβέρνησης.

«Τον επόμενο μήνα, εκκινούμε δύο ακόμα προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης γιατί είναι αυτονόητο πως η πιο φθηνή και καθαρή ενέργεια είναι αυτή που εξοικονομούμε και δεν καταναλώνουμε: το “Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους” και το νέο “Εξοικονομώ 2023″», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κώστας Σκρέκας.

Μετά τις εξαγγελίες για την επιδότηση 15 ευρώ τον Απρίλιο, ο Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε και στα «δύο σπουδαία προγράμματα που εκμεταλλεύονται το άπλετο ηλιακό δυναμικό της χώρας μας, προς όφελος των πολιτών», τα οποία βρίσκονται σε φάση υλοποίησης.

Πρόκειται για:

  1. Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», ύψους 100 εκατ. ευρώ, από το οποίο θα επωφεληθούν άμεσα τουλάχιστον 120.000 νοικοκυριά. Υπολογίζεται ότι η κατανάλωση ρεύματος για τη χρήση ζεστού νερού θα μειωθεί κατά περίπου 65%.
  2. Το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη», ύψους 200 εκατ. ευρώ, με σημαντικές επιδοτήσεις, έως 75% για νοικοκυριά και 60% αγρότες. Η εξοικονόμηση στους λογαριασμούς ενέργειας μπορεί να φτάσει και τα 3 χιλ. ευρώ ετησίως.

«Και δε σταματούμε εδώ», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφερόμενος στα προγράμματα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» και το νέο «Εξοικονομώ 2023». «Η Κυβέρνηση μας, εγγυάται ότι θα στηρίζει αδιάλειπτα τους πολίτες όσο χρειαστεί, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αυτή την πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση», συμπλήρωσε ο Κώστας Σκρέκας.

Ανοίγει τον Απρίλιο η πλατφόρμα για τα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» με επιδότηση έως 75%

Τον Απρίλιο ανοίγει η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» με το ύψος της επιδότησης έως 75%, και συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπροσωπος Γιάννης Οικονόμου σε ανάρτησή του.

«Με σχέδιο μέσα στον Απρίλιο ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων του νέου προγράμματος “Φωτοβολταϊκά στη Στέγη”. Ο προϋπολογισμός είναι 200 εκατ. ευρώ και η επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού φτάνει έως και 75% για νοικοκυριά και 60% για τους αγρότες», αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις