Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Νέο τσουνάμι κρουσμάτων αναμένεται σήμερα – Βουλιάζουν από εισαγωγές τα νοσοκομεία

Νέο τσουνάμι κρουσμάτων αναμένεται σήμερα – Βουλιάζουν από εισαγωγές τα νοσοκομεία

Μπορεί στις 17 Μαρτίου να καταγραφόταν ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού για το 2021 με 3.465 σε μια ημέρα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr αυτό το ρεκόρ δυστυχώς μπορεί να καταρριφθεί σήμερα.

Τα νέα από την εικόνα των κρουσμάτων σήμερα αλλά και των διασωληνωμένων είναι πολύ δυσάρεστα. Έτσι δεν αποκλείεται να δούμε σήμερα τα κρούσματα να ξεπερνούν κατά πολύ τις 3.500. 

Η χθεσινή ημέρα δεν ήταν ενδεικτική για την πορεία της πανδημίας καθώς είχε προηγηθεί το Σαββατοκύριακο που γίνονται λιγότερα τεστ. Για τον λόγο αυτό εκτινάχθηκε και η θετικότητα πάνω από το 12%. 

Χθες καταγράφηκαν 1.707 κρούσματα κορονοϊού και 14.074 τεστ και οι διασωληνωμένοι ήταν 681. Ειδικά για τους τελευταίους δεν αποκλείεται να δούμε τον αριθμό 7 μπροστά, ενώ ενδεικτική ήταν η δήλωση της Προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνας Παγώνη ότι δεν αποκλείεται να δούμε και 1.000 διασωληνωμένους το επόμενο διάστημα.

Βουλιάζει σε εισαγωγές ασθενών η Αττική

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 8 χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα στις 8 το πρωί καταγράφηκαν στις εφημερίες της Αττικής 240 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό. Ο αριθμός των εισαγωγών ήταν ο ίδιος και χθες και εκτιμάται ότι δείχνει να σταθεροποιείται δυστυχώς σε υψηλά επίπεδα. 

Με άλλα λόγια έχουμε μόνο στην Αττική 500 εισαγωγές σε ένα 48ωρο.

Αρκουμανέας: Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες μέρες να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων

Ανησυχητικά ήταν τα όσα είπε κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία της πανδημίας και την αύξηση των κρουσμάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ανέφερε ότι «οι τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ δύσκολες» και σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε και τις επόμενες εβδομάδες να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων. Χρειάζεται από όλους υπομονή και τήρηση των μέτρων». Ευχαρίστησε, επίσης, την Εκκλησία «για τη συμπαράσταση και την υποστήριξη που έχει δείξει σε όλη αυτήν τη δύσκολη μάχη ενάντια στον κορονοϊό».

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες με υπομονή και θέληση και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας, ενότητας και κοινής προσπάθειας.

Ειδικότερα, τόνισε ότι «τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας καλούμαστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί και θα ξεπεραστεί και αυτή η δυσκολία». Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «φέτος θα κάνουμε Πάσχα καλύτερο από πέρυσι και λίγο μετά θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Αρκεί να έχουμε υπομονή και θέληση για αγώνα και προσπάθεια και να μην παρασυρόμαστε από τα εύκολα διλήμματα και τα εύκολα μηνύματα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις