Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

«Ντου» ο Ρουβίκωνας, «παραλίγο καρδιακό οι ηλικιωμένες γυναίκες»

«Ντου» ο Ρουβίκωνας, «παραλίγο καρδιακό οι ηλικιωμένες γυναίκες»
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Τις στιγμές κατά τις οποίες μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας εισέβαλαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο κέντρο της Αθήνας, περιγράφει ο εφημέριος στο newsit.gr.

Ήταν νωρίς πρωί της Κυριακής (23.09.2018), όταν περίπου 10 – 15 μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας, εισέβαλαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων στην οδό Ασκληπιού, στο κέντρο της Αθήνας. Η ομάδα φώναζε συνθήματα και στο σημείο επικράτησε πανικός.

Ο εφημέριος του Ναού του Αγίου Νικολάου που έγινε στόχος της παρέμβασης της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας μιλά στο newsit.gr για την στιγμή της επίθεσης.

“Δεν χτύπησαν κάποιο, ούτε προκάλεσαν καταστροφές”, τονίζει αρχικά. Για να συνεχίσει: “Καταστροφή βέβαια είναι η ίδια η διακοπή της Θείας Λειτουργίας. Ήθελαν να σηκώσουν κάποιο πανό, αλλά όσοι βρέθηκαν εκεί δεν τους αφήσαμε. Υπήρχαν ηλικιωμένες γυναίκες που τρομοκρατήθηκαν. Πήγαν να πάθουν καρδιακό“.

Με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα Indymedia, ο Ρουβίκωνας ανέφερε μετά το περιστατικό πως τα μέλη του διέκοψαν τη Λειτουργία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της ενορίας να σταματήσει να φιλοξενεί άστεγους και υπερήλικες.

Απαντώντας σε αυτές τις “κατηγορίες”, ο εφημέριος του Ναού τονίζει: “Την διακονία της συντήρησης του ξενώνα για τους απόρους, όντως δεν μπορούμε να συντηρήσουμε, συντηρούμε όμως συσσίτια. Δεν πετάξαμε σε καμία περίπτωση ανθρώπους στο δρόμο. Απλά η Εκκλησία δεν μπορεί να συντηρεί οικονομικά την συγκεκριμένη διακονία”.

Ρουβίκωνας

Ακούστε όσα δηλώνει ο εφημέριος για το ντου της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις