Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Νυχτερινό ρεύμα: Tι ισχύει με το μειωμένο τιμολόγιο και ποιο είναι το ωράριο

Νυχτερινό ρεύμα: Tι ισχύει με το μειωμένο τιμολόγιο και ποιο είναι το ωράριο

Σε εφαρμογή από 1 Νοεμβρίου 2019 μέχρι και τις 30 Απριλίου 2020 το μειωμένο νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο ΔΕΗ. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Η ΔΕΗ ενημέρωσε τους πελάτες της που χρησιμοποιούν το νυχτερινό ρεύμα πως το τμηματικό ωράριο για τη χειμερινή περίοδο ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου 2019 και θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου 2020. Για όσους είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας και των διασυνδεδεμένων νησιών, το τμηματικό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα είναι 15:00-17:00 και 02:00-08:00. Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών, το τμηματικό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα είναι 15:30-17:30 και 02:00-08:00.

Νυχτερινό τιμολόγιο ΔΕΗ: Οικονομικό όφελος από τη χρήση του

Το τιμολόγιο αυτό συμφέρει:

Όταν χρησιμοποιείτε τις ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα κατά τη διάρκεια της νύχτας (ώρες μειωμένης χρέωσης). Σε κάθε περίπτωση εάν η συνολική σας κατανάλωση, ημέρας και νύχτας, είναι πάνω από 800 kWh (κιλοβατώρες) το τετράμηνο. Όταν η 4μηνιαία σας κατανάλωση (ημέρας και νύχτας) είναι μικρότερη των 800 kWh, εφόσον η κατανάλωσης της νύχτας είναι τουλάχιστον 150 kWh.

Μπορείτε να έχετε το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος από το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση:

Εάν προγραμματίσετε, για παράδειγμα, με χρονοδιακόπτη, ορισμένες ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, όπως πλυντήριο ρούχων, πλυντήριο πιάτων, θερμοσίφωνα και θερμοσυσσωρευτές να λειτουργούν στις ώρες μειωμένης χρέωσης.  Εάν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική κουζίνα, το ηλεκτρικό σίδερο και τα κλιματιστικά κυρίως κατά τις ώρες μειωμένης χρέωσης

Επωφελείστε επίσης και από τις ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν όλο το 24ώρο (π.χ. το ψυγείο, καταψύκτης, ηλεκτρονικές συσκευές σε αναμονή) γιατί το 1/3 της ενέργειας που καταναλώνουν θα  χρεώνεται με τη μειωμένη τιμή της νύχτας. Επίσης οι καταναλώσεις των λαμπτήρων φωτισμού ασφαλείας κατά τη διάρκεια της νύκτας θα χρεώνονται με τις χαμηλές τιμές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις