Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Τέμπη: Ο Στέλιος Χατζηιωάννου έδειξε τον δρόμο για τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων

Τέμπη: Ο Στέλιος Χατζηιωάννου έδειξε τον δρόμο για τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων

Η 28η Φεβρουαρίου θα γραφτεί με μαύρα γράμματα στο βιβλίο της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Θα είναι η μέρα που τελείωσε με ένα τρομακτικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, το πλέον πολύνεκρο που έχουμε ζήσει, αυτό με τα τρένα στα Τέμπη

Δυο τρένα, ένα εμπορικό και ένα επιβατηγό, συγκρούστηκαν στα Τέμπη, λίγο πριν από τις σήραγγες. Ήταν το αποκορύφωνα λαθών δεκαετιών από την πολιτεία και ενός ανθρώπινου λάθους.

Ένας συνδυασμός που αποδείχθηκε τραγικός. 57 άνθρωποι, οι περισσότεροι νέα παιδιά, φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, σκοτώθηκαν. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει το μέγεθος της τραγωδίας.

Κανείς δεν μπορεί να παρηγορήσει αυτούς που έμειναν πίσω, που έχασαν παιδιά, αδέρφια, εγγόνια, γονείς, φίλους.

Μόλις λίγα 24ωρα μετά το δυστύχημα που βύθισε ολόκληρη τη χώρα στο πένθος και κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, το Ίδρυμα του Στέλιου Χατζηιωάννου φρόντισε να δείξει το δρόμο της στήριξης στους συγγενείς εκείνων που χάθηκαν.

Όπως είχε κάνει και το 2018 μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου έμπρακτα στήριξε τους συγγενείς των νεκρών.

Ανακοίνωσε άμεση χρηματική δωρεά ύψους 10.000 ευρώ για τις άμεσες ανάγκες των πλησιέστερων συγγενών των νεκρών.

Έδωσε εφάπαξ οικονομική βοήθεια ύψους 10.000 ευρώ με τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό του κοντινότερου, μέχρι δευτέρου βαθμού εν ζωή, συγγενή του κάθε θανόντα, κατόπιν γραπτής αίτησης που θα συνοδεύεται από τα κατάλληλα δικαιολογητικά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι διαθέσιμες για τους ενδιαφερομένους στην σελίδα του ιδρύματος https://steliosfoundation.gr/ ή στον αριθμό + (30) 210 721 6060 Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 10π.μ. έως 2μ.μ.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 2 Μαΐου 2023.

Οι πληρωμές θα γίνουν με τραπεζική μεταφορά σε λογαριασμό τραπέζης του κοντινότερου συγγενή και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαΐου, γι’ αυτούς που έχουν συμπληρώσει την αίτηση επιτυχώς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις