Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΟΑΣΑ: Τα πρώτα λεωφορεία των ΚΤΕΛ βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας (pics, vid)

ΟΑΣΑ: Τα πρώτα λεωφορεία των ΚΤΕΛ βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας (pics, vid)

Το σχέδιο ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών μπαίνει πλέον στην επόμενη φάση του. Από σήμερα (01.10.2020) τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, μέσω σύμπραξης με τον ΟΑΣΑ, βγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας.

Οι πρώτες από τις 60 συνολικά γραμμές στις οποίες θα εκτελούν δρομολόγια τα νέα λεωφορεία των ΚΤΕΛ είναι οι «504: Θρακομακεδόνες – Σ.Σ. Δεκελείας – Κηφισιά» και «740: Ολυμπιακό Χωριό – ΣΚΑ – Αχαρναί – Αγ. Άννα».

Με τα λεωφορεία και τους οδηγούς που απελευθερώνονται από τις δυο αυτές γραμμές, ενισχύονται άλλες που είναι επιβαρυμένες. Και οι πρώτες που θα ενισχυθούν είναι γραμμές υψηλής επιβατικής κίνησης στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα οι: «732 Αγ. Φανούριος – Χαλκοκονδύλη», «Α8 Πολυτεχνείο – Ν. Ιωνία – Μαρούσι», «235: Ζωγράφου – Ακαδημία» και «220 – 221: Α. Ιλίσια – Ακαδημία».

Στόχος, σε όλες αυτές τις γραμμές να μειωθούν σημαντικά οι χρονοαποστάσεις.

Συνολικά 500 λεωφορεία θα ενταχθούν σταδιακά μέχρι το τέλος του χρόνου στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας (200 από τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ και 300 λεωφορεία από leasing). Παράλληλα θα ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό με 550 οδηγούς.

Μέσα στον Οκτώβριο, θα βρεθούν στους δρόμους της Αττικής τα 100 από αυτά τα 500 λεωφορεία.

Συνεργασία ΟΑΣΑ – ΚΤΕΛ μέρος… δεύτερον

Από τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση της συνεργασίας του ΟΑΣΑ με τα ΚΤΕΛ Αττικής.

Από τη Δευτέρα, προστίθενται επιπλέον οχήματα των ΚΤΕΛ Αττικής στο σύστημα αστικών συγκοινωνιών, με την ανάθεση των γραμμών: «123: Σαρωνίδα – Ανάβυσσος – Παλαιά Φώκαια», «171: Στ. Μετρό Ελληνικό – Βάρκιζα», «323: Αγ. Νικόλαος – Αγ. Κυριακή – Βραυρώνα», «326: Στ. Κάντζας – Σπάτα – Άρτεμις», «310: Μαραθώνας – Νέα Μάκρη – Ραφήνα» και «330: Κορωπί – Αγ. Μαρίνα».

Με την εφαρμογή της Β΄ Φάσης τα οχήματα που θα εξοικονομηθούν, θα ενισχύσουν γραμμές που χρήζουν βελτίωσης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις