Ελλάδα

Οι Έλληνες ψηφίζουν «ναι» στην ευθανασία: 7 στους 10 θέλουν να νομιμοποιηθεί

3 στους 10 θέλουν την παρένθετη μητέρα να κράτα το παιδί
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ενδιαφέροντα και άκρως αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας κοινής γνώμης, η οποία μεταξύ άλλων ασχολήθηκε και με την ευθανασία.

Όπως δείχνουν τα ευρήματα, οι Έλληνες φαίνεται πως έχουν συμφιλιωθεί με τον θάνατο και επιθυμούν να νομιμοποιηθεί η ευθανασία στην περίπτωση βαριάς αρρώστιας. Όσον αφορά τα ζητήματα γύρω από την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, η κοινωνία φαίνεται γεμάτη αμφιβολίες.

Στη μεγάλη πανελλαδική έρευνα κοινής γνώμης που διενήργησε σε δείγμα 1.207 πολιτών, η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής (ΕΕΒΤ), σε συνεργασία με την εταιρεία About People (Ιούνιος 2025),  το 70% των πολιτών τάσσεται υπέρ της ενεργητικής ευθανασίας και το 60% υπέρ της παθητικής, γράφει το iatropedia.gr.

Έρευνα

Έρευνα

Έρευνα

Στην ίδια μελέτη που καταγράφει για πρώτη φορά με τόση καθαρότητα τις αντιλήψεις των πολιτών γύρω από μεγάλα ηθικά και τεχνολογικά διλήμματα, αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες εμφανίζονται αντίθετοι με την ευγονική και διχασμένοι με την παρένθετη μητρότητα και την υπογονιμότητα.

Έρευνα

Έρευνα

Έρευνα

Σχετικά με την επιλογή στο φύλο του παιδιού ή στα χαρακτηριστικά του, οι Έλληνες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως δεν θα έκαναν καμία παρέμβαση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο φωτιές στη Θεσπρωτία: Στην περιοχή του Κάμπου Παραμυθιάς – Μήνυμα από το 112
Eπιχειρούν 25 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα, επτά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο - Προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Γαλατάς, με οδηγία να κατευθυνθούν προς τον οικισμό Καριώτη
ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΞΥΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (EUROKINISSI/ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ )
Χειροπέδες σε 45χρονο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Καταζητείται στο Βέλγιο για απάτες με κρυπτονομίσματα
Ο 45χρονος ενεργούσε ως «διαχειριστής λογαριασμών», επικοινωνώντας με τα υποψήφια θύματα και καθοδηγώντας τα σχετικά με τις υποτιθέμενες επενδύσεις τους, αποκτώντας περιουσιακό όφελος άνω των 160.000 ευρώ
ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" ΛΟΓΩ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΙΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)