Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Οι performers του TEDxAthens 2022 και το «Σπουδαίο Άγνωστο»

Οι performers του TEDxAthens 2022 και το «Σπουδαίο Άγνωστο»

Το TEDxAthens επιστρέφει στις 28 Μαϊου και μας προ(σ)καλεί να γίνουμε ξανά παιδιά, βουτώντας με φόρα στο Σπουδαίο Άγνωστο.

Μόλις λίγες ημέρες απομένουν για το TedxAthens 2022, το οποίο επιστρέφει για 11η χρονιά, βουτώντας με φόρα στο “The Great Unknown” (“Σπουδαίο Άγνωστο”), το οποίο είναι και το κεντρικό του θέμα για φέτος.

Αυτό το Σάββατο, 28 Μαΐου 2022, οι πόρτες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανοίγουν ξανά, και οι 2+1 σκηνές υποδέχονται δεκάδες ομιλητές, workshops και performances, έχοντας όλα κεντρικό άξονα τον κρυφό πρωταγωνιστή της ύπαρξής μας.

Οι performers του TEDxAthens 2022

Στέλιος Κερασίδης: Είναι μόλις 9 ετών και τα μέσα παγκοσμίως συνηθίζουν να τον προσφωνούν «νέο Μozart». Ο Έλληνας πιανίστας Στέλιος Κερασίδης εντυπωσιάζει με τη συνθετική ωριμότητα και ευαισθησία του. Διαθέτει ένα βιογραφικό που ακόμα και επιτυχημένοι μουσικοί θα ζήλευαν.

Με τις εμφανίσεις του από το Carnegie Hall μέχρι το Royal Albert Hall, ο Στέλιος είναι η αναζωογονητική ανάσα φρέσκου αέρα που χρειαζόταν η κλασική μουσική.

Danai Nielsen: Η Danai Nielsen είναι μία dreampop, synth-based συνθέτρια και τραγουδίστρια η οποία χρησιμοποιεί ηχητικά εφέ ώστε να δημιουργεί μουσικούς διαλόγους μεταξύ της αρσενικής και της θηλυκής alter ego persona της.

Μετά από συμμετοχή σε διάφορα μουσικά γκρουπ, το 2019 ξεκίνησε τη solo καριέρα της. Φέτος θα βρεθεί σε γνωστό μουσικό φεστιβάλ ως το ελληνικό supporting act στους Muse.

Άγγελος Πεντάρης: Ο Άγγελος πιστεύει ότι όλα ξεκινούν από έναν θετικό τρόπο σκέψης. Ποτέ δεν τα παράτησε, ποτέ δεν είπε «όχι» στις προκλήσεις και ανυπομονεί να μοιραστεί την ιστορία του με όλους.

Πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στα νοσοκομεία, αφού διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση και τετραπληγία. Τώρα είναι ντράμερ, motivational speaker και απολαμβάνει την άσκηση. Εκτός από την ομιλία του στην Κεντρική Σκηνή, θα τον απολαύσουμε και ως performer.

Yotam Agam: Ο Yotam Agam είναι producer, sound designer και yoga & meditation facilitator. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναπτύσσει βιβλιοθήκες ξεχωριστών, ασυνήθιστων ήχων, δημιουργώντας συνεχώς μουσική.

Εξερευνά τα ηχητικά τοπία, χρησιμοποιώντας στοιχεία που ηχογραφεί σε εξωτερικούς χώρους, sound design και θεραπευτικές συχνότητες. Έχει αναλάβει την παραγωγή ταινιών και live shows με τοπικές κοινότητες και φυλές σε όλο τον κόσμο, εξερευνώντας τον ήχο και τη μουσική σε διαφορετικές τελετουργίες.

Alexandra Sieti: Τραγουδά soul, jazz, R’n’B και funk. Η Alexandra Sieti από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική, τον χορό και το θέατρο.

Έχει κάνει μουσικές σπουδές ενώ σημαντικό σταθμό στην πορεία της αποτέλεσε η συνεργασία με τον Διονύση Σαββόπουλο στη μουσική παράσταση «Αφιέρωμα στο Woodstock» το 2019. Το 2021 κατέκτησε τη 2η θέση στο «The Voice of Greece», ερμηνεύοντας soul, blues και rock ρεπερτόριο.

Miltos Pistof: Ο Μίλτος Πιστώφ σπούδασε Κοινωνιολογία ολοκληρώνοντας παράλληλα τις μουσικές του σπουδές στο Απολλώνιο Ωδείο. Ύστερα από μια περίοδο αναζήτησης, τον κέρδισε η μουσική και ασχολήθηκε ενεργά με τη διδασκαλία όπου και δραστηριοποιείται εδώ και 20 χρόνια.

Ακόμα, έχει δημιουργήσει το Spirit of Rhythm, ένα μουσικοκινητικό παιχνίδι που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και συνδυάζει τη μουσική και τον ρυθμό με την ψυχολογία.

Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια: https://www.tedxathens.com/tedxathens-2022/

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις