Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Οι βίαιες ταραχές στις ΗΠΑ μέσα από τις περιγραφές ομογενών – Τι λένε στο Live News

Οι βίαιες ταραχές στις ΗΠΑ μέσα από τις περιγραφές ομογενών – Τι λένε στο Live News

Οι ΗΠΑ συνταράσσονται από βίαια επεισόδια με τους ομογενείς που ζουν στη χώρα να ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις εξαιτίας των ταραχών για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η κατάσταση δείχνει ανεξέλεγκτη στις ΗΠΑ και σύμφωνα με τον Βαγγέλη Χατζησταμούλο, ομογενή εστιάτορα στην Μινεάπολη τα πράγματα είναι δύσκολα αφού και ο ίδιος μετράει ζημιές στα εστιατόριά του στην περιοχή, ενώ γνώριζε δια ζώσης τον αδικοχαμένο αφροαμερικανό.

«Τον ήξερα πολύ καλά. Πολύ ευγενικός, δε μου είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Ήταν πολύ καλός άνθρωπος, δεν του άξιζε αυτό που έγινε», είπε μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο κ. Χατζησταμούλος είναι από τους επιχειρηματίες της περιοχής που μετράει τις «πληγές» του από τις ταραχές στις ΗΠΑ.

«Μας έσπασαν τζαμαρίες και ήμασταν τυχεροί που δεν μπήκαν μέσα να σπάσουν το υπόλοιπο και να του βάλουν φωτιά. Είμαστε τυχεροί, την γλυτώσαμε φθηνά».

«Μας ήρθε μήνυμα να μην κυκλοφορούμε το βράδυ»

Η Μαρία Κόντος, κάτοικος Ουάσινγκτον, μιλώντας στο Live News αναφέρει την μαρτυρία της όλα όσα συνέβησαν εχθές, κοντά στον Λευκό Οίκο

«Μας ήρθε μήνυμα, alert στο κινητό να μην κυκλοφορούμε στους δρόμους 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Η Ουάσινγκτον έχει μεγάλο ποσοστό Αφροαμερικανών, είναι μια από τις πόλεις που έχει έντονα γεγονότα.

Τα επεισόδια ήταν πολύ έντονα, έβαζαν φωτιά στο εμπορικό κομμάτι της Ουάσινγκτον.

Πιστεύω πως και σήμερα θα ζήσουμε τα ίδια, είναι και χρονιά εκλογών για μας φέτος. Υπάρχει πραγματικά ρατσισμός, και είναι το κάθε κόμμα πως θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις