Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Παγώνη: «Αν ξεκινήσουν οι διασωληνώσεις, τα πράγματα έχουν ξεφύγει τελείως»!

κορονοϊός

«Ο δείκτης μεταδοτικότητας έχει φθάσει στο 1. Είναι στο 1 και πάει προς τα πάνω». Αυτό προειδοποίησε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, αναφερόμενη στο γεγονός ότι για τέταρτη μέρα την Παρασκευή, 07.08.2020, είχαμε τριψήφια κρούσματα κορονοϊού στη χώρα.

«Ό,τι γίνεται σήμερα θα τα δούμε περίπου σε 10 με 15 μέρες. Αν ξεκινήσουν νοσηλείες, διασωληνώσεις, τότε τα πράγματα έχουν ξεφύγει τελείως. Είχαμε φτάσει στο 0,20 – 0,25 ήμασταν πολύ καλά το Μάιο. Ας ευχηθούμε ότι δε θα υπάρξει άλλη αύξηση. Πρέπει να περιοριστεί το όριο των συγκεντρώσεων σε κάτω από 50 άτομα για να ξεπεράσουμε το σκόπελο» σημείωσε η κ. Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η Παγώνη για τις αποστάσεις και το πλύσιμο των χεριών

«Ανησυχούμε παρά πολύ, αλλά είμαστε ψύχραιμοι γιατί ο πανικός δεν φέρνει καλά αποτελέσματα» επισήμανε.
Όπως εξήγησε, είναι δύσκολες οι ημέρες που διανύουμε, και θα είναι δύσκολες μέχρι τις 20 Αυγούστου γιατί όλοι θα βγουν, όλοι θα πάνε στα νησιά. «Χρειάζεται απόσταση πάνω από 2 μέτρα και μετά μάσκα και πλύσιμο χεριών» σημείωσε.

Μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους και στο καφέ

«Σε εσωτερικούς χώρους χρειάζεται μάσκα όλοι και μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους ό,που υπάρχει συνωστισμός» δήλωσε η γιατρός.

«Όσο περισσότερος πληθυσμός υπάρχει, τόσο περισσότερα τα κρούσματα εξήγησε για την αύξηση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Click4more: Μάσκα ναι – «Ασπίδα» με τίποτα! Προσοχή στην σωστή χρήση για προστασία από τον κορονοϊό

Για τον Πόρο ανέφερε ότι γίνεται εύκολα ιχνηλάτηση, γιατί είναι περιορισμένος ο χώρος. «Χρειάζεται μάσκα μέσα και έξω όλοι, δεν ξέρουμε ποσά είναι τα κρούσματα δεν ξέρουμε ποιος είναι ο διπλανός μας. Ειδικά στον Πόρο οπουδήποτε και στο καφέ μάσκα, μέχρι να γίνει ιχνηλατήσει να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα» σχολίασε.

«Το εμβόλιο το ξεχνάμε για φέτος. Τα εμβόλια έχουν συγκεκριμένες φάσεις και πρέπει να είναι ασφαλή από το 2021 το εμβόλιο» πρόσθεσε η γιατρός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις